China Lights Festival in 2021 terug in Emmen

Regio/Emmen – Ruim 10 jaar nadat er in het toenmalige Dierenpark Emmen het „China, Festival of Lights“ is gehouden, komt er op dezelfde locatie een nieuwe uitvoering van dit adembenemende spektakel.

Van 15 januari 2021 tot en met tweede Paasdag 2021 (5 april) wordt „China Lights Emmen“ georganiseerd op het terrein van de voormalige dierentuin, het huidige Rensenpark.

Chinese Nieuwjaar

Indertijd kwamen er maar liefst 135.000 bezoekers af op het evenement. Dat was toen een enorm succes, ondanks het barre winterweer! De nieuwe uitvoering zal er natuurlijk anders uit gaan zien dan de voorgaande, maar wordt zeker niet minder spectaculair. De kunstwerken zijn afkomstig uit een gespecialiseerd atelier in de stad Zigong. Dit is het centrum van de eeuwenoude Chinese lantaarn-cultuur. Rondom het Chinese Nieuwjaar worden daar ieder jaar enorme lantaarn festivals gehouden waar miljoenen bezoekers op afkomen.China-Lights-2009-(193)

15 januari t/m 5 april

Ook in Emmen wordt het evenement georganiseerd rondom het Chinese Nieuwjaar, dat op vrijdag 12 februari valt in 2021. De veelal metershoge lichtsculpturen worden opgesteld in de voormalige buitenverblijven van de dieren zoals de Afrika Savanne, het olifantenverblijf en het Wilde Westen. Het publiek kan voor een hapje en een drankje terecht in voormalige binnenverblijven en museale ruimtes. De tentoonstelling is tussen 15 januari en 5 april 2021 wekelijks geopend van woensdag tot en met zondag van 17.00 uur tot 22.30 uur ́s avonds.

Kerstmarkt vooraf

Voorafgaand aan „China Lights Emmen“ wordt in het Rensenpark een kerstmarkt gehouden. Tijdens de kerstmarkt zijn Chinese kunstenaars al druk bezig met het vervaardigen van de reusachtige lantaarns. Bezoekers aan de kerstmarkt kunnen hun tijdelijke atelier bezoeken om van dichtbij te zien hoe de reusachtige lantaarns worden gemaakt. Deze kerstmarkt is geopend van 11 tot en met 24 december 2020.

Nieuwe website

Meer informatie met betrekking tot Chinalight kunt u vinden op hun vernieuwde website https://chinalight.nl/

error: De inhoud van deze website is beschermd !!