Boslaan Emmen gedeeltelijk 8 dagen afgesloten voor verkeer

Emmen – De Boslaan in Emmen wordt gedeeltelijk 8 dagen afgesloten voor het verkeer ivm. het plaatsen van nieuwe  straatverlichting. Belangrijk detail hierin is, dat nu ook ook het achterliggende fietspaden aan de Houtweg en Boslaan verlicht worden.

De Boslaan, tussen de kruising Boermarkeweg-Boslaan en Boslaan-Oranjelaan, is van maandag 9 maart tot en met dinsdag 17 maart afgesloten voor het verkeer. Aanleiding hiervoor is het vervangen van de ruim 30 lichtmasten op dit traject.

parkeerplaatsen

De stremming heeft o.a. als gevolg dat de parkeerplaatsen bij het bus- en treinstation niet kunnen worden gebruikt. We verwijzen reizigers naar de parkeerplaatsen aan de Burgemeester Tijmesstraat. Deze zijn te bereiken via de Oude Roswinkelerweg.

Vervangen lichtmasten

Op het traject Houtweg-Boslaan-Wolfsbergenweg worden in totaal 241 lichtmasten en 63 armaturen vervangen. De lichtmasten op dit stukje Boslaan zijn de laatste in de rij. De nieuwe lichtmasten zijn voorzien van Ledlampen.

Bijzonder aan de gebruikte variant is dat, door middel van de spiegeltjes in de armaturen, de lichtstralen naar onze wens zijn aangepast. Hierdoor wordt nu ook het achterliggende fietspad aan de Houtweg en Boslaan goed verlicht.

Wethouder René van der Weide: “De oude lantaarnpalen waren toe aan vervanging. Met nieuwe technieken verlichten deze lichtmasten zowel de weg als het fietspad. Dat was een wens die we vaak hebben gehoord. We kunnen hiermee weer jaren vooruit”.

Alternatieve bus routes

Of deze stremming gevolgen heeft voor uw busreis van en naar het station, kunt u vinden op de website van Qbuzz: https://www.qbuzz.nl/gd/reis-plannen/omleidingen-en-verstoringen

Nieuwe-lichtmasten-aan-de-Boslaan-(002)