Cees de Vries (Klazienaveen) en Onno van Nes (Hoogeveen) winnaars Drentse kampioenschappen Bridge

Regio/Emmen – Het onlangs gehouden Drentse kampioenschap Bridge in het Brinkenhoes te Emmen heeft twee seizoenwinnaars voortgebracht: Cees de Vries (links) uit Klazienaveen en de uit Hoogevener afkomstige Onno van Es (tegenover-rechts).

Het Bridgekampioenschap van de provincie Drenthe 2019/2020 voor de parencompetitie is weer achter de rug. De wedstrijden werden op vijf woensdagavonden, één keer per maand gespeeld in het Brinkenhoes in Bargeres.

Er namen in totaal 38 paren deel, verdeeld over drie niveau’s. Het district Drenthe organiseert deze competitie in samenwerking met Bridgeschool Drenthe en de Emmer Bridge Vereniging. De Hoofdklasse is er voor de sterkste bridgers van Drenthe, en de Eerste Klasse is voor de gemiddelde bridgespeler. De Tweede Klasse is toegankelijk voor beginnende bridgers eventueel met een iets sterkere partner.

Bridgekampioen van Drenthe

In de Hoofdklasse is de eerste plaats veroverd door de heren Onno van Nes uit Hoogeveen met Cees de Vries uit Klazienaveen. Deze eerste plaats geeft gelijk een promotie naar de Tweede Divisie Paren.

Winnaars in de Eerste Klasse waren de heren Rob Bos en Gerard Arling uit Assen. Zij gaan samen met de heren Jan en Gerard Schutte uit Emmen het volgend seizoen in de Hoofdklasse spelen.

In de Tweede Klasse ging de hoogste eer naar de heren Johannes Jeuring en Wim Boer uit Emmen. Zij zullen samen met Anne de Jong en Iebele de Boer uit Emmen het volgend seizoen deelnemen in de Eerste Klasse. Allen van harte gefeliciteerd en succes met jullie deelname het volgend seizoen in de hogere klasse!

Op de foto hieronder zie je voormalig gemeentesecretaris van Emmen, Arjan Mewe,  in actie met zijn bridgepartner Cas Rademacher uit Emmen.
Zij eindigden op een verdienstelijke vijfde plek in de beginnerspoule.Drentse Kampioenschap Bridge (1)

Wat is Bridge?

Bridge kun je wel als fitness for the mind beschouwen. Het  is een spannend intelligent kaartspel waarbij je als denksporter je hersenen traint in het nadenken, het analyseren en in het onthouden. Je kunt bridge recreatief beoefenen, dan speel je het vooral voor de gezelligheid en om andere mensen te ontmoeten.

Er zijn ook veel bridgers die spelen met een groepje van vier thuis. Spelen kan ook in competitieverband bij een bridgeclub of op internet. Daarnaast organiseert Bridgeschool Drenthe ook bridgereizen naar bijvoorbeeld Duitsland en Oostenrijk.

Bridgeschool Drenthe
Jan Derks
Noordse Stern 18
7827 TP Emmen
06-40209884

E-mail: bridgeschooldrenthe@gmail.com
Website: https://www.bridgeschooldrenthe.nl/

(Foto’s: Jan Derks)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!