Theatervoorstelling ‘Niemand is hier Eenzaam’ 11 februari in Klazienaveen

Klazienaveen – De theatervoorstelling ‘Niemand is hier Eenzaam’ is op 11 februari te zien in verzorgingshuis Dillehof in Klazienaveen.

Niemand is hier Eenzaam

Niemand is hier Eenzaam gaat over Raf, een jongen die op 17-jarige leeftijd plotseling overleed. Zijn grote liefde Lida kwam met grote moeite het verlies te boven. Lida is inmiddels tachtig en woont in een verzorgingshuis. Raf doolt tussen zijn oude vrienden: hij ziet hoe hun levens zijn doorgegaan, terwijl hij voor eeuwig jong blijft. Hij hoort hun intiemste gedachten, die ze met niemand delen. Ze kunnen hem niet zien, niet horen, terwijl hij hen zoveel zou willen zeggen. Je hoort de intieme en persoonlijke verhalen via een koptelefoon. Ook het verhaal van Raf. Zo ontdek je wat hem nog altijd bindt aan de wereld.

Eenzaamheid onder jongeren en ouderen

Niemand is hier eenzaam is een coproductie van Jonge Harten Theater Festival Groningen en PeerGrouP Locatietheater Noord-Nederland. De voorstelling was in november 2019 op het Jonge Harten Theaterfestival te zien.

Met de voorstelling willen PeerGrouP Locatietheater en Festival Jonge Harten aandacht vragen voor eenzaamheid onder jongeren en ouderen. De twee doelgroepen ontmoeten elkaar bij de voorstelling.

Speeldata

Klazienaveen
Tangenborgh Woonzorglocatie ‘Dillehof’ – Fluitekruid 5
Dinsdag 11 februari om 19.00 uur

Recensies

Theaterkrant: “De voorstelling is prachtig en ontroerend. Om stil van te worden. Thomas Höppener speelt Raf met precies de juiste distantie, waardoor het nergens larmoyant wordt. De zorgvuldige regie van Tamara Schoppert en de prachtige soundscape, die Jan Klug onder de teksten heeft gezet, doen de rest.”

Dagblad van het Noorden (****): ‘Wat een sterk idee. En hoe prachtig pakt het uit. Dinanda Luttikhedde en regisseur Tamara Schoppert onderzochten voor de PeerGrouP hoe het zou zijn om een voorstelling te maken, te spelen in woonzorgcentra, waarin jeugdigheid en ouderdom samenvloeien. Het resultaat is ontroerend en alledaags. Dus razend écht.’

Meer informatie/toegang

https://www.peergroup.nl/projecten/niemand-is-hier-eenzaam/

error: De inhoud van deze website is beschermd !!