‘Gezond in Balans’: Acupunctuur

Regio – Vandaag het eerste uit de serie ‘Gezond in Balans’, geschreven door Geertje Tameling. Het onderwerp deze eerste keer: Acupunctuur.

Acupunctuur

Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Geneeskunde en bestaat al zo’n 2-3000 jaar. In al die jaren is het steeds verder ontwikkeld. Steeds waren er weer nieuwe inzichten die werden toegepast. Ook tegenwoordig zijn er nog steeds nieuwe inzichten en ontwikkelingen.

Wat is nu precies acupunctuur

Veel mensen hebben geen idee wat acupunctuur is of ik krijg opmerkingen als: “is dat niet met die naaldjes”? Of: “daar geloof ik niet in hoor”.
Inderdaad, dat is met van die naaldjes in je lijf. Niet zoals die reclame die eerder wel op tv was en waarin een persoon rond liep of lag met een grote hoeveelheid naalden in zijn of haar lijf. Nee een acupuncturist plaatst een heel stuk minder. En er in geloven hoeft al helemaal niet. De naaldjes doen hun werk wel.

Als acupuncturist richt ik me op de energiestroom in het lichaam. Die energiestroom kan uit balans zijn of geblokkeerd. Het resultaat is dan ziekte.
De onbalans of blokkade kan ontstaan door diverse oorzaken o.a. emoties, weersomstandigheden, voeding, teveel werk of teveel rust.
Met de naalden wordt deze balans weer hersteld. De naalden die worden gebruikt zijn zeer dun.

Hoe verloopt een eerste behandeling

Vooraf wordt er eerst een uitgebreid vraaggesprek gevoerd. Hierin wordt er uitgebreid op de klacht ingegaan. En scan ik als het ware het hele lichaam. Verder voel ik de pols en bekijk ik de tong, en aansluitend volgt dan de eerste behandeling. Acupunctuur kan namelijk voor heel veel klachten worden ingezet.

Volgende maand in ‘Gezond in Balans’: verkoudheid en griep
Meer informatie

Geertje Tameling
Boogschutter 10
7891 TN Klazienaveen
Telefoon: 06-82838190
E-mail: info@geertjetameling.nl
Website: https://www.geertjetameling.nl/

error: De inhoud van deze website is beschermd !!