Stormloop in Klazienaveen op voordelige inkoopactie zonnepanelen gemeente

Klazienaveen – Winst uit je woning! Deze kreet heeft er waarschijnlijk stevig toe bijgedragen tot de uitpuilende zaal in het Esdal Klazienaveen. Een stormloop op zonnepanelen?

De gemeente Emmen houdt, samen met Winst uit je Woning, een grootschalige inkoopactie voor zonnepanelen tezamen met een tweetal informatieavonden. De eerste was dinsdagavond (gisteravond) in het Esdal College Klazienaveen. Woensdag 16 oktober –vanavond- is er in het Gemeentehuis Emmen, Raadhuisplein 1 te Emmen ook nog een voorlichtingsavond. De avond start om 19:30 uur, met inloop en een kop koffie vanaf 19:00 uur.

Voordelig aanschaffen zonnepanelen

Alle woningeigenaren met een eigen dak in de gemeente Emmen hebben hierover een brief ontvangen. Het kan voor woningeigenaren financieel aantrekkelijk zijn om zonnepanelen aan te schaffen. Door een gezamenlijke inkoop is het mogelijk om een goede kwaliteit voor aantrekkelijke prijzen te leveren. De terugverdientijd voor zonnepanelen ligt op ongeveer 8 jaar. Met de inkoopactie kan de investering in zonne-energie nog sneller terugverdiend worden.

Veel Animo

Dat er veel  animo voor is moge wel duidelijk na gisteravond. Er was gerekend op  een kleine honderd belangstellenden. Maar de Klazienaveners kwamen met het 5 à 6 voudige aantal af op de voorlichtingsavond. Iets wat wel opviel, was dat het overgrote deel van de belangstellenden tot de “grijze golf” behoorde. De jongeren zoeken de benodigde informatie blijkbaar op een andere, modernere wijze uit, of hebben er misschien geen interesse in.winstuitjewoning_2101
Of de aanvraag van iedereen geaccrediteerd kan worden is nog de vraag. Er is al een eerste aanbestedingsronde geweest en de aanvragen worden worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Ook het beschikbare potje is naar verluidt, niet onbeperkt.

Meer informatie

Op de site www.winstuitjewoning.nl is alle informatie te vinden over de actie. Bewoners met vragen kunnen bellen met de helpdesk van Winst uit je eigen Woning op: 023-583 6936.  Inschrijven voor de actie kan via www.winstuitjewoning.nl.

Zonnelening nog beschikbaar

Inwoners van de gemeente Emmen kunnen voor de aanschaf van de zonnepanelen tot 30 november de zonnelening 2019 aanvragen. De lening is voorzien van een rentevoordeel, zodat inwoners gunstig kunnen lenen.

Meer informatie over de zonnelening staat op: www.emmengeeftenergie.nl/zonnelening

error: De inhoud van deze website is beschermd !!