Fiets- en wandelpaden Bargerveen tijdelijk minder begaanbaar of afgesloten

Regio – Het Bargerveen is een van de laatste overgebleven hoogveengebieden in Noord-West Europa. Verdroging dreigt omdat het grondwater naar de omliggende gebieden ontsnapt.

Maatregelen om dit te voorkomen zijn nodig! De stand van het grondwaterniveau moet verhoogt worden en om het water beter vast te kunnen houden, zijn er werkzaamheden in het Bargerveen noodzakelijk. Binnen het Bargerveen wordt hard gewerkt, onder andere om de waterhuishouding te verbeteren binnen het Bargerveen. Maar ook om voor de dorpen Weiteveen en Zwartemeer droge voeten te kunnen garanderen.

Paden tijdelijk minder toegankelijk
Bargerveen-2019_P1050320
Ook de verzameling grote keien uit het Stenen Tijdperk moet tijdelijk op een andere plaats verblijven.

Door de werkzaamheden zijn niet alle bestaande fiets- en wandelroutes niet altijd goed toegankelijk. Bargerveen-werkzaamheden-2019Soms moeten stukken van de route zelfs tijdelijk worden afgesloten. Bargerveen-2019_P1050318Waar mogelijk wordt een omleiding voor fietsers en wandelaars aangelegd, zodat het Bargerveen en routes in het Duitse deel van het Natuurpark Veenland toegankelijk blijven.

Informatie

Vanaf 2019/2020 is het zuidelijke deel -van de grenskade vanaf de Duitse grens- aan de beurt om vernieuwd te worden. Tegelijkertijd worden ook andere fiets- en wandelpaden in het Bargerveen verbeterd, verbreed en verhard. De grond die bij dit werk uit de oude kades vrijkomt wordt elders in het gebied weer gebruikt om de omstandigheden voor veengroei te verbeteren.

Meer informatie over het project Bargerveen-Schoonebeek en over de actuele toegankelijkheid van routes kunt u vinden op de website https://bargerveen-schoonebeek.nl/nl/ .

error: De inhoud van deze website is beschermd !!