Aftrap nieuwe seizoen Kenniscafé Emmen door Professor Ben Feringa

Emmen/Regio – Nobelprijswinnaar Professor Ben Feringa verricht woensdag 9 oktober als eerste gast de aftrap van het nieuwe seizoen van het Kenniscafé in Emmen.

Feringa, van oorsprong afkomstig uit Barger Compascuum, kreeg een  uitnodiging voor het Kenniscafé Emmen. In het Atlas Theater zal hij deze dag dan over zijn revolutionaire onderzoek naar moleculaire motoren, gestuurd door warmte of licht in het lichaam, gaan vertellen.

Zestig studenten ‘Life Science’ van NHL Stenden Hogeschool

Eén van de circa 30 vrijwilligers die het Kenniscafé rijk is, is scheikundedocent Roel Grit. Net als Feringa studeerde hij scheikunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij liep in ongeveer dezelfde periode in de laboratoria rond als Feringa. Nadat in 2016 bekend geworden was dat de oud-Barger-Compascumer de Nobelprijs voor scheikunde had ontvangen, was Grit druk doende om Ben Feringa naar Emmen te halen. Hij schreef een ouderwetse, papieren brief, waarin hij de professor op humoristische manier probeerde te verleiden naar Emmen te komen.

Scheikundedocent Grit kon beloven dat er ruim zestig studenten ‘Life Science’ van NHL Stenden Hogeschool bij de lezing aanwezig zouden zijn. Mogelijk gaf dit mede de doorslag om Ben Feringa over te halen om naar Het Kenniscafé in Emmen te komen

Het Kenniscafé

Het Kenniscafé is een stichting zonder winstoogmerk die als doel heeft het culturele klimaat in Emmen en omstreken te verbeteren en het kennisniveau te verhogen. De stichting wordt gerund door een groep van ongeveer dertig vrijwilligers, die in kleine commissies zes bijeenkomsten per seizoen organiseren. Het naar Emmen halen van prominente sprekers is meestal een stevige uitdaging. Ditmaal is het gelukt met professor Ben Feringa, en dat beloofd een interessante maar tevens ook een leuke bijeenkomst te worden.

De lezing/bijeenkomst is inmiddels helemaal uitverkocht!

(Bron: emmercourant.nl/https://www.kenniscafe-emmen.nl/het-kenniscafe)
(Foto: Henk Lambers/archief klazienaveenlokaal.nl)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!