Klazienaveen bundelt haar krachten in viering 75 jaar Vrijheid

Klazienaveen – Het is inmiddels alweer bijna 75 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog ten einde liep. Klazienaveen bundelt haar krachten in de viering van 75 jaar Vrijheid in 2020!

Nederland Herdenkt

In 2020 herdenkt Nederland dat 75 jaar geleden de Tweede Wereldoorlog werd beëindigd. Ook in Klazienaveen gaan we volgend jaar uitgebreid vieren dat we sindsdien weer in vrijheid leven.

75 jaar Vrijheid

In het kader van 75 jaar Vrijheid organiseren tal van lokale partijen herdenkingen en vieringen. In Klazienaveen zijn de krachten gebundeld in de Werkgroep 75 jaar Vrijheid Klazienaveen:

De Oecumenische Werkgroep Klazienaveen
Comité Purit Monument
Stichting Historisch Klazienaveen

Samen gaan genoemde organisaties een programma samenstellen om 75 jaar Vrijheid in Klazienaveen te herdenken en te vieren. In de volgende edities van de Dorpskrant Klazienaveen alsook deze website wordt u op de hoogte gehouden van het programma.

Fotomateriaal en oorlogsvoorwerpen/materialen gezocht

Een onderdeel van de festiviteiten zal een expositie worden met foto’s en andere oorlogsvoorwerpen/materialen van direct voor, tijdens en direct na de Tweede Wereldoorlog.

Graag zou de werkgroep 75 jaar Vrijheid in Klazienaveen al het beschikbare fotomateriaal en andere voorwerpen/materialen willen gebruiken tijdens de expositie.

Hebt u nog fotomateriaal en/of andere oorlogsvoorwerpen/materialen en zou u dat beschikbaar willen stellen voor de expositie? Wilt u hiervoor contact opnemen met de Werkgroep 75 jaar Vrijheid in Klazienaveen? Dat kan via onderstaande e-mail adressen:

Oecumenische Werkgroep Klazienaveen (albertbruinewoud@hotmail.com)
Oecumenische Werkgroep Klazienaveen (otevelde@solcom.nl)
Historisch Klazienaveen (info@historischklazienaveen.nl)
Comité Purit Monument (jbwesseling@topdraad.nl)

(Foto: archief klazienaveenlokaal.nl | herdenking Zwartemeer in 2015)