Kruising Nieuw-Amsterdamsestraat – Dikke Wijk – Verlengde Herendijk krijgt rotonde

Nieuw-Amsterdam – Op het kruispunt Nieuw-Amsterdamsestraat – Dikke Wijk – Verlengde Herendijk komt nog dit jaar een rotonde. Na de zomer starten de voorbereidende werkzaamheden en eind 2019 moet de rotonde klaar zijn.

Volgens wethouder René van der Weide is het tijd dat er wat gebeurt met het kruispunt: “Het kruispunt wordt steeds drukker en de situatie is onoverzichtelijk en daardoor onveilig. Met de komst van een rotonde kan het verkeer beter invoegen en is het voor fietsers veiliger om over te steken.”

Planning

Na de zomervakantie start de aannemer met de voorbereidende werkzaamheden zoals het kappen van bomen en het verrichten van grondwerk. Daarna gaan de nutsbedrijven aan het werk met het verleggen van kabels en leidingen en het verplaatsen van een trafo-station. Eind oktober start de aanleg van de rotonde. Als alles volgens planning verloopt is de rotonde eind van dit jaar klaar.

Erfscheidenweg

De Erfscheidenweg krijgt een directe aansluiting op de rotonde. Hiervoor wordt een weg aangelegd tussen de Erfscheidenweg en de rotonde. De huidige T-splitsing op de Nieuw-Amsterdamsestraat komt dan te vervallen.

Bereikbaarheid

Om overlast te beperken komt er een tijdelijke weg voor het verkeer op de doorgaande route tussen de Nieuw-Amsterdamsestraat en de Dikke Wijk. Ook voor het verkeer vanuit Parc Sandur richting de A37 blijft de verbinding tijdens de werkzaamheden open. Ook hier komt een tijdelijke rijbaan.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!