Zusters Tabitha terug voor Meet and Greet

Klazienaveen/Barger-Compascuum – De Zusters van de Tabitha komen  terug voor een Meet and Greet op woensdag 31 juli tijdens de Compascumer Dagen in het  Veenpark.

Op woensdag 31 juli bezoeken een aantal Rooms Katholieke zusters die jarenlang verbonden waren aan de R.K. Huishoudschool in Klazienaveen, opnieuw het Veenpark in Barger-Compascuum. Oud-leerlingen die de zusters nog eens willen ontmoeten zijn op deze speciale dag welkom vanaf 14.00 uur in het restaurant dat vrij toegankelijk is.

gereduceerde toegang op vertoon diploma/rapport

U mag natuurlijk ook al eerder komen op deze dag om de Compascumer Dag in het Veenpark te bezoeken. Misschien kunt u daar uw oud-docenten al ontmoeten. Speciaal op deze dag geldt voor oud-leerlingen van de Tabitha school een sterk gereduceerde toegangsprijs van slechts € 5,00. Graag wel een kopie van je diploma of rapport meenemen!

Verbaasde gezichten bij een aantal vrouwelijke vrijwilligers van het park toen zij ineens oog in oog stonden met de directrice van hun oude Huishoudschool. Veenpark 2018 zusters KlazienaveenOok sommige bezoekers herkenden, vorig zomer, de R.K. zusters bij wie ze in de klas hadden gezeten. De zusters waren te gast bij “de pastoor, kapelaan en de zuster“ van Bargermond, die tijdens de Compascumer Dagen deel uit maken van de bevolking van dit museumdorp. Het was dit groepje van
drie dat contact had gezocht met de zusters voor advies. Daarvoor reisden ze, samen met een vrijwilligster die kleding maakt, af naar Tilburg.

Een tegenbezoek van de zusters kon natuurlijk niet uitblijven.
En dat leidde, vorig jaar tot de verbaasde gezichten van oud-leerlingen die ze in het Veenpark tegen kwamen. Er waren achteraf veel reacties uit de omgeving van “meisjes van de Huishoudschool”, die het jammer vonden dat ze dit hadden gemist. Voor de zusters en de vrijwilligers van het Veenpark
genoeg reden om het dit jaar nog eens te herhalen en iedereen de kans te geven hun oude leerkrachten nog eens te ontmoeten. Dat gaat dus nu gebeuren op 31 juli a.s.

lijstje met deelneemsters

De zuster-overste stuurde alvast een lijstje van deelneemsters aan de trip naar Drenthe. Ze hopen rond 11.00 uur bij het Veenpark te zijn. De ontmoeting in het restaurant is om 14.00 uur:
– zuster Adorata, was van 1956 tot 1976 directrice van de Landbouw – Huishoudschool A.B.T.B. (Tabitha)
– zuster Zuster Agnita was van 1956 tot 1969 onderwijzeres aan diezelfde school en vertrok daarna naar de missie van Indonesië.
– zuster Francesco was van 1960 – 1963 huishoudlerares XIX op diezelfde school en vertrok daarna ook naar de missie in Indonesië.
– zuster Liesbeth was van 1960 – 1962 werkzaam in het klooster van Klazienaveen in de huishouding.

Verder komen mee:
– zuster Marga Heijnen, zij komt uit Klazienaveen.
– zuster Margreet Hofstede, zij komt uit Erica.
– zuster Lies, provinciaal overste.

Wat: Zusters Tabitha terug voor Meet and Greet
Wanneer: woensdag 31 juli
Waar: Veenpark, Berkenrode 4 , 7884 TR  Barger-Compascuum
Entree:
Meet en Greet restaurant: gratis
Park bezoek: sterk gereduceerd, slechts €5,= op vertoon kopie diploma/rapport.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!