Samenwerkingsconvenant Sedna en Schoonmaakorganisatie Dokter

Emmen/Klazienaveen – Samen sterker: Dokter Schoonmaakorganisatie (hoofdaanbieder Wmo) en Sedna welzijnsorganisatie hebben een samenwerkingsconvenant ondertekend.

Met deze samenwerking hoopt men om de inwoners van de Emmense gebieden de Blokken en de Monden nog beter te kunnen ondersteunen op het gebied van huishoudelijke hulp, begeleiding en sociaal werk.

Op de foto boven ondertekenen  Jelle Dokter (rechts), directeur Dokter Schoonmaakorganisatie en directeur-bestuurder Johan Brongers (links) van de Tintengroep waar Sedna onderdeel van uit maakt, het samenwerkingsverband.

Vanuit de opdracht van de gemeente hebben beide organisaties elkaar gevonden. Zij onderstrepen de toegevoegde waarde van de samenwerking voor het meer integraal ondersteunen van inwoners. Door gezamenlijke werkgroepen, waaraan ook inwoners deelnemen, worden grote en kleinere wensen gerealiseerd voor de lokale gemeenschap.

Eerste resultaten

Zo is er begin dit jaar een nieuwjaarsreceptie georganiseerd als ontmoetingsmoment, en is in het zwembad in Emmer-Compascuum een kleedruimte voor inwoners met een beperking opgeleverd. Ook is er een Netwerkmarkt Klazienaveen Samen georganiseerd.Sedna-De-Blokken-(2)
Momenteel wordt er een website, de Gebiedswijzer, voor de inwoners van de Blokken (en in een later stadium de Monden) ontwikkeld. Dit om het aanbod van activiteiten en zorg in het gebied voor inwoners beter in beeld te krijgen en makkelijker bereikbaar te maken.

Met al deze gezamenlijke gebiedsgerichte aanpak willen beide organisaties de komende tijd hun samenwerking verder versterken. De ambitie van Dokter Schoonmaakorganisatie en Sedna is toe te werken naar een duurzame relatie waarin de inwoner van de gemeente Emmen centraal staat. Samen sterker!

error: De inhoud van deze website is beschermd !!