10-Jarige Sofie Romijn uit Klazienaveen schittert binnenkort naast musicalsterren

Klazienaveen/Utrecht – De 10-jarige Sofie Romijn uit Klazienaveen schittert binnenkort naast professionele musicalsterren in de Stadsschouwburg van Utrecht op de planken.

Veel oefenen en reizen

De trotse ouders, Janet en Ruben Romijn, hebben veel voor deze kans van hun Sofie over. Sofie zit namelijk al sinds 2017 op de Telekids Musicalschool en het gaat sindsdien met haar musicalcarrière als een speer. Sindsdien moet er veel geoefend worden en is het gezin Romijn vrijwel ieder weekend bezet. Ruim  een halfjaar ieder weekend oefenen in Amersfoort, en regelmatig in Amsterdam een heel weekeinde en tot op heden bijna iedere zondag in Assen. Dit alles betekende voor haar ouders, dat er veel op en neer gereisd moest worden. Na enkele keren werd er tenslotte besloten om tijdens de Amsterdam weekendjes maar een hotelkamer te boeken. Ook wordt er gecarpoold met de ouders van twee andere kandidaten uit Drenthe.

In 2018 werd Sofie gevraagd om te auditeren voor de Topclub van de RTL Academy en eind 2018 werd ze via audities gecast voor een ensemble hoofdrol in de musical Stella in de Sterren.

Met professionele en bekende sterren op de planken

Zondag 30 juni is het zover, dan staat de 10-jarige Sofie Romijn samen met professionele en bekende sterren Jannemien Cnossen, Hymke de Vries en Daan van Rijssel in de spotlights tijdens de musical ‘Stella in de sterren’ in de Stadsschouwburg van Utrecht. Sofie mag de rollen van het ensemble spelen, en ze speelt de volgende rollen: vriendin van Boy, scholier, polo en een element.

Sofie: “Een grote verantwoordelijkheid” vindt zij. “Dat maakt het tegelijkertijd zo fantastisch leuk!”

Leerlingen van alle (40) vestigingen van de Telekids Musicalschool en RTL Talent Academy staan elk jaar tijdens de grote zomervoorstellingen naast professionele musical-sterren op het podium van prominente theaterzalen. Alle leerlingen beleven zo samen hoe het is om in een grote musicalproductie te staan.

De landelijke TopClubs zijn er voor talentvolle en ambitieuze leerlingen, die samen wekelijks zang- dans- en toneellessen volgen. Aan het eind van het seizoen doen ze auditie voor een hoofdrol in de eindvoorstelling. Ook om toegelaten te worden tot de TopClub moest Sofie auditie doen. Dat ging gelukkig van een leien dakje en nu kijkt ze enorm uit naar haar optreden in die eindvoorstelling. “Er hangt een hele leuke sfeer, zowel bij de repetitiedagen als bij de lessen. Iedereen doet goed mee en is erg enthousiast.”

Elke week lessen zang, dans en acteren

Kinderen en jongeren krijgen bij de Telekids Musicalschool en de RTL Talent Academy elke week les in zingen, dansen en acteren, in hun eigen leeftijdscategorie. De tweede helft van het schooljaar werken zij toe naar de grote zomervoorstelling. In september kunnen kinderen van 4 t/m 18 jaar starten met lessen in de basisgroepen. Daarnaast zijn er het jaar door diverse auditiedagen om te kunnen instromen in een Topclub. De volgende auditiedag is 31 augustus in Amersfoort. Meer informatie is te vinden op www.telekidsmusicalschool.nl.

‘Stella in de sterren’

‘Stella in de sterren’ gaat over een meisje dat zich alleen voelt, omdat ze zich anders dan anderen voelt. De musical met leerlingen van de musicalschool, violiste, zangeres en stemactrice Jannemien Cnossen, actrice, stemactrice en regisseuse Hymke de Vries en Daan van Rijssel, bekend van onder meer André het Astronautje en tv-series als B.A.B.S, Flikken Maastricht en Gooische Vrouwen is zondag 30 juni te zien in het Stadsschouwburg.