Accordeon & Trekzak Festival Veenpark verplaatst naar langste dag in juni

Barger-Compascuum – Het Veenpark maakt bekend dat het Accordeon & Trekzak Festival opnieuw is verplaatst: van augustus naar de langste dag in juni.

Zaterdag 22 juni is de nieuwe datum voor het vernieuwde Accordeon en Trekzak Festival in het Veenpark in Barger-Compascuum.  Het muzikale festival vindt dan voor de derde keer plaats. De aanvang is zaterdagmiddag om 15.00 uur en duurt tot 22.00 uur.

Het festival is vrij toegankelijk via de zij-ingang aan de Postweg in Barger-Compascuum. Ook de reguliere bezoekers van het Veenpark die al eerder op de dag zijn gekomen kunnen uiteraard deze unieke muzikale avond meebeleven.

Van augustus naar de langste dag

Jarenlang was ‘t Aole Compas, een dorp van plaggenhutten op verend veen, het unieke en zeer sfeervolle decor voor een Midzomeravond Accordeon- en Trekzakfestival. Twee jaar geleden is het festival nieuw leven ingeblazen en het was meteen weer een groot succes. Het heeft nu weer een vaste plaats op de jaarlijkse activiteitenkalender van het Veenpark. In de nieuwe opzet was het festival verplaatst naar einde augustus, ter afsluiting van de vakantieperiode, maar is op verzoek van de muzikanten, die zich ook dit jaar weer onder de eeuwenoude eiken van ‘t Aole Compas verzamelen, verplaatst naar zaterdag 22 juni. Reden daarvoor is de invallende duisternis, maar vooral ook de luchtvochtigheid. Deze is nogal van negatieve invloed op de kostbare instrumenten.

Organisatie en aanmelden

De vrijwilligersvereniging van het Veenpark heeft ook dit jaar de organisatie weer in handen. Bij de organisatie van het festival zijn de accordeonisten van het Veenpark betrokken, en de coördinator is Jan Prins. Natuurlijk is er geen festival zonder deelnemers, mochten er alsnog muzikanten zijn die zich nu nog willen aanmelden, dan kan dat natuurlijk nog bij Jan Prins:

E-mail: prinsenpaar@home.nl of
Telefoon 0591-353568

Wat: Accordeon & Trekzak Festival
Wanneer: zaterdag 22 juni van 15.00 – 22.00 uur
Waar:
Veenpark
Berkenrode 4
7884 TR Barger-Compascuum
Telefoon: 0591-324444

Website: www.veenpark.nl
E-mail: info@veenpark.nl