Zaterdag 4 mei Dodenherdenking in Klazienaveen

Klazienaveen – Op 4 mei vindt er in heel Nederland de Nationale Dodenherdenking plaats. Met slechts twee minuten stilte wordt er respect gevraagd voor de Nederlandse oorlogslachtoffers.

Ook in Klazienaveen vindt er een plechtigheid plaats op deze dag. Bij de gedenksteen bij de Cabot (Purit) Mr. Ovingstraat-  is er op zaterdag 4 mei een plechtige bijeenkomst om 19.00 uur.Herdenkingmonument-Cabot-2019-(4web)

stille tocht

Er zal een korte toespraak gehouden worden en er zal een koor er voor een muzikale omlijsting zorgen. Vervolgens kunnen er bloemen gelegd gaan worden bij de gedenksteen. dodenherdenking-2015_3758Met een stille tocht gaat het vervolgens via de Mr.  Ovingstraat door het centrum richting de RK begraafplaats. Op deze begraafplaats worden de oorlogsgraven bezocht.

om 20.00 uur 2 minuten stilte

Basisschoolleerlingen mogen hier hun eigen gedicht voor dragen en wordt er de taptoe gespeeld. Om 20.00 uur wordt er -landelijk- de twee minuten stilte in acht genomen. Aansluitend wordt het Wilhelmus gespeeld-gezongen onder trompetbegeleiding van Arnoud Meijers.dodenherdenking-2015_3775web

De organisatie ligt in handen van de Oecumenische Werkgroep en wordt ieder jaar gerealiseerd in samenwerking met Cabot, gemeente Emmen, verkeersregelaars en de vele vrijwilligers. Iedereen is van harte welkom!