Vaartijden rondvaarten Snikke bekend

Klazienaveen/Oranjedorp – De data voor de rondvaarten met de Snikke zijn bekend! Rondvaartboot de Snikke is goed toegankelijk voor gebruikers van een rolstoel of een rollator.

De rondvaarten in Zuidoost Drenthe met de Snikke, de `Johannes Veldkamp` vinden plaats van 1 april tot 1 november.

Ook bij regenachtig weer

Het voorschip kan in zijn geheel overdekt worden. Het uitzicht wordt hierdoor niet belemmerd. Dus een buitje of een regenachtige dag is geen enkel probleem!

Historie

De Snikke “Johannes Veldkamp” is in 1907 in Lemmer gebouwd. Het is een zogenaamde Groningse trekschuit, die 19,66 meter lang en 3,36 meter breed is. Bekend is ook dat deze Snikke in 1937 onder de naam “Koopmans Welvaren” door Drenthe voer. Nu is de Snikke in handen van een stichting. Deze stichting heeft tot doel, de Snikke in de vaart te houden en te bewaren als historisch erfgoed voor Zuidoost-Drenthe.

Vertrek

Het vertrek is standaard vanuit Oranjedorp, en aan boord zijn koffie, thee en frisdranken verkrijgbaar. Ook is de Snikke te huur voor -grote- groepen, of voor een hele, of een halve dag. Reserveren voor een rondvaart is aan te bevelen. Kijk voor het actuele vaarschema en tijden op https://www.snikke.nl.

Link naar Provincie Drenthe met o.a. openingstijden vaarwegen Drenthe:

https://www.provincie.drenthe.nl/onderwerpen/verkeer-vervoer/vaarwegen/rondje-drenthe/