Voorjaarswandeling met boswachter door het vogelrijke Bargerveen

Regio – Het Natuurpark Moor-Veenland en Staatsbosbeheer organiseren op zondag 28 april een voorjaarswandeling door het bijzondere en vogelrijke Bargerveen.

Blauwborst en Fitis

Het thema van deze maand is ‘De natuur ontwaakt, vogelgeluiden en meer’. Samen met de boswachters en rangers wordt er geluisterd naar de lentezang van vele vogelsoorten. We zoeken naar de Blauwborst en Fitis en er is altijd kans op iets zeldzaams, zoals doortrekkende beflijsters, die er vorige week nog werden ‘gespot’! (*foto)

Deelname en aanmelding

De excursie start zondag 28 april om 09.00 uur vanaf de parkeerplaats bij het kantoor van Staatsbosbeheer aan de Kamerlingswijk 83 O.Z., 7894 AJ in Zwartemeer. Dit is letterlijk aan het zuideinde van de Kamerlingswijk in Zwartemeer. De duur van deze voorjaarswandeling is ongeveer 2,5 uur. De kosten zijn € 4,00 per persoon en kinderen tot 14 jaar mogen gratis mee.

Voor deze voorjaarswandeling is vooraanmelden verplicht, en dat kan  via e-mail: e.bloeming@staatsbosbeheer.nl

Tip van de boswachter: neem een verrekijker mee en trek stevige schoenen aan. Voor meer info kijk op www.meetingnature.nl