Mantelzorgers krijgen ook dit jaar compliment

Emmen/Regio – De gemeente Emmen deelt ook dit jaar mantelzorg complimenten uit aan mantelzorgers in de gemeente. Het mantelzorg compliment is een blijk van waardering in de vorm van geld. Het bedrag is dit jaar vastgesteld op € 160,-.

Wethouder Guido Rink: “Mantelzorgers zijn zeer belangrijk. Als blijk van waardering voor het goede werk dat zij verrichten, willen we ze graag bedanken met dit compliment.”

Stijging aantal aanmeldingen

De gemeente trekt vanaf 2019 structureel € 100.000,- extra uit voor het mantelzorg compliment. Ten opzichte van vorig jaar zien we een stijging van ongeveer 800 nieuwe aanmeldingen voor het compliment. Dit betekent uiteindelijk dat de hoogte per mantelzorg compliment dit jaar iets lager uitvalt dan vorig jaar.

voorgedragen

Mantelzorgers die vorig jaar een mantelzorg compliment kregen, krijgen deze voor 1 juni automatisch weer, als hun situatie niet is veranderd. Hierover ontvangen zij in de komende week een brief. ‘Nieuwe’ mantelzorgers kunnen worden voorgedragen voor het compliment door een professional of vrijwilliger uit het zorgnetwerk van de zorgvrager.

34 winkeliers

Een dikke 10! dat krijgen de mantelzorgers van de winkeliers! Maar liefst 34 winkeliers uit de gemeente Emmen geven dit jaar ook een blijk van
waardering aan de Emmense mantelzorgers. Zij verstrekken de mantelzorgers
kortingsbonnen waarmee ze 10% korting krijgen bij de deelnemende winkeliers. Deze bonnen zijn geldig van 1 mei tot 1 augustus 2019.

Week van de Mantelzorg

Naast het mantelzorg compliment wordt jaarlijks in november ‘De Week van de Mantelzorg’ georganiseerd. Tijdens deze week worden mantelzorgers in het zonnetje gezet met allerlei leuke activiteiten.