Peter van Dijk opent honkbalseizoen bij Bedrocks heren 1

Emmen – De opening van het honkbalseizoen afgelopen zondagmiddag 7 april bij de Emmer Bedrocks werd door Peter van Dijk  met een “First Pitch” verricht.

Het beloofde zondag naast de Emmer voetballers ook voor de Emmer honkballers een mooie middag te worden op de Meerdijk. Het was heerlijk weer en het door de afdeling sport van de gemeente Emmen gerenoveerde veld op de Meerdijk lag er strak bij.

Peter van Dijk

De door de 2-0 overwinning van FC Emmen op SC Heerenveen uiterst goed geluimde Emmer projectontwikkelaar Peter van Dijk, opende hij het honkbalseizoen door de “First Pitch” te gooien. Dit onder toeziend oog van Bedrocks voorzitter Erik Tobben en oud voorzitter Wim Boonstra.

3-vlnr-Erik-Tobben---Peter-van-Dijk---Wim-Boonstra-DSC08354web
vlnr Erik Tobben, Peter van Dijk en Wim Boonstra

Het eerste team van Bedrocks speelt dit seizoen een klasse lager dan het afgelopen jaar en ontving derdeklasser Nieuwegein Diamonds. Het spel kwam wat langzaam op gang en in de eerste drie innings met Ruben van Wieren op de heuvel hadden de Emmenaren het overwicht. Van Wieren werd vervangen en door Max Kamp die de slagzone ook niet goed wist te handhaven. Ook Melvin Brandjes en Davey Paulussen konden het tij niet keren mede door een aantal fouten van de velders.6-Spelmoment-Heren-1-DSC08440web Ook aan slag lieten de Emmer honkballers veel kansen liggen, beste slagman met drie honkslagen was Max Kamp. De teleurstellende 9-22 nederlaag kwam zichtbaar hard aan bij het team dat een viertal vaste krachten miste door blessureleed en andere omstandigheden.

Nieuwe trainer/coach

Voor de net deze week aangestelde trainer/coach Rob Heijmans is er in ieder geval veel werk aan de winkel. Heijmans is gepokt en gemazeld in het honk- en softbal en aangezien er pas de 21e april de volgende wedstrijd is heeft hij twee weken de tijd om zijn kennis en ervaring te delen met zijn nieuwe team.

Heren 2

Het tweede honkbalteam speelde op de Meerdijk onder leiding van het scheidsrechter duo Devi Seijkens en Max Kamp een eerste krachtmeting met de Cubs uit Hardenberg. 8-Marijn-Mast-DSC07862webEmmer werper Marijn Mast had goede controle over het werpen en liet in de eerste inning slechts één punt toe. Voor Cubs stond Marc van Dijken op de heuvel die de Emmenaren niet weerhield om in de eerste innig 2 keer te scoren. Nadat de Cubs in de tweede inning nog een keer scoorden, bleef het tot de vierde inning gelijk tot Bart Jan van der Toom de Bedrocks op een voorsprong bracht.

In de vijfde inning werd er een bal van de Cubs hoog boven het binnenveld geslagen die eenvoudig gevangen kon worden door catcher Jeffrey Brandjes. Omdat de honkloper van één al onderweg was naar het tweede honk zag de catcher zijn kans schoon om naar het eerste honk te rennen en zo eigenhandig de 2e nul te maken in één slagbeurt. In de vijfde inning kon Bedrocks de voorsprong uitbouwen naar 5-2 door goed slagwerk van Fernando Acevedo en Erik Tobben.

In de zevende inning kwam Cubs op gelijke hoogte door goed slagwerk op werper Davey Paulussen. Toch wist Bedrocks voorzitter Erik Tobben zelf het winnende punt te scoren op een honkslag van Michel Kraayeveld.

Pupillen

De Emmer pupillen deden zaterdag in hun eerste seizoen wedstrijd goede zaken door met 11-9 van Apeldoorn Bucks te winnen.

Aspiranten

De Aspiranten waren iets minder gelukkig, en moesten met een 6-8 eindstand hun meerdere erkennen in de Drachten Diamonds.

(Foto’s: Bert Springer)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!