Gratis compost voor inwoners gemeente Emmen

Emmen – Op zaterdag 30 maart kunnen inwoners van de gemeente Emmen gratis compost ophalen op het voormalige composteerterrein van Area Reiniging, aan de Bartholomeus Diasstraat in Emmen.

De route wordt vanaf de Vasco Da Gamastraat aangegeven. De gemeente en Area stellen de compost ter beschikking als blijk van waardering voor het scheiden van groente-, fruit- en tuinafval (gft).

van GFT naar gratis compost

In 2018 werd in de gemeente Emmen gemiddeld 137 kg gft per inwoner apart gehouden van het restafval. Hiervan zijn door afvalverwerkingsbedrijf Attero compost en biogas gemaakt. Wethouder René van der Weide: “Door het gratis verstrekken van compost tijdens de compostdag laten we zien dat het scheiden van groente-, fruit- en tuinafval nut heeft. Veel inwoners leveren hun groente-, fruit- en tuinafval gescheiden in. Daarvoor willen we hen tijdens de compostdag belonen.”

Compost ophalen

De gratis compost is alleen op zaterdag 30 maart op te halen op het voormalige composteerterrein van Area, aan de Bartholomeus Diasstraat in Emmen. Inwoners kunnen hier van 8.30 tot 16.00 uur terecht. Let op: OP = OP. Per huishouden kan maximaal één aanhangwagen compost opgehaald worden. Tractoren en kiepwagens zijn niet toegestaan.

Meer informatie over de compostdag en het gebruik van compost in de tuin is te lezen op de website afvalscheidtumee.nl.

Afval, Scheidt u mee?

De gemeente stimuleert inwoners om dit jaar nog meer groente- fruit- en tuinafval apart te houden van het restafval. Uit onderzoek blijkt dat vorig jaar nog 62 kg groente-, fruit- en tuinafval in het restafval zat. René van der Weide: “We zijn op de goede weg maar willen ook graag deze 62 kg per inwoner per jaar apart inzamelen. Dat is beter voor het milieu en houdt de kosten van afvalbeheer in de hand. Daarom verzoeken we inwoners om nog meer etensresten apart te houden van het restafval.”

Tips

Op de afvalwebsite afvalscheidtumee.nl staan tips voor het gemakkelijker en beter scheiden van groente-, fruit- en tuinafval en het voorkomen van voedselverspilling. Hier zijn ook tips voor het gebruik van compost in de tuin te vinden.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!