Wereldhuuske Klazienaveen nu officieel Buurthuuske

Klazienaveen – Afgelopen vrijdagmiddag 22 maart werd de officiële opening van het Buurthuuske verricht. Zaterdag 23 maart zijn de klanten vanaf 10.00 uur van harte welkom. Dan staat de koffie en thee klaar.

Van Wereldhuuske naar Buurthuuske

Het Buurthuuske, een kringloopwinkel waar circa 60 deelnemers een bijzondere bijdrage leveren aan onze samenleving! Begin dit jaar is het Buurthuuske, voorheen Wereldhuuske, verhuisd naar het nieuwe pand aan de Doorndistel 23 in Klazienaveen. Buurthuuske opening 2019 01Vrijdagmiddag 22 maart 2019 nam wethouder Raymond Wanders samen met Fred de Leeuw, directeur Buurtsupport de nieuwe winkel officieel in gebruik. Buurthuuske opening 2019 04

De directeur van Buurtsupport, Fred de Leeuw: ”Ik geloof in een inclusieve maatschappij waarin iedereen meedoet. Bij Buurtsupport hebben we naast het opbouwen van arbeidsritme, aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling. Het Buurthuuske biedt hiervoor een belangrijke plek voor een 60 deelnemers. Als volwaardig mens doen ze weer mee in onze samenleving.”

De Leeuw: “We hebben een nieuwe winkel geopend met meer mogelijkheden. Meer ruimte, licht en een aantrekkelijkere werkplek voor de deelnemers, en bovendien is het beter bereikbaar voor onze klanten. De afgelopen maanden hebben we gewerkt aan de inrichting van het pand en hebben we al veel klanten mogen ontvangen.Buurthuuske opening 2019 08Buurthuuske opening 2019 09

Er was nog even een emotioneel moment voor de drie dames die vanaf het begin bij het Wereldhuuske en nu dan Buurthuuske betrokken zijn.

Onderdeel van Buurtsupport

Buurthuuske is een onderdeel van Buurtsupport. In de kringloopwinkel werken in totaal ongeveer 60 deelnemers die op deze manier een persoonlijke ontwikkeling doormaken. Door mee te doen en het ontwikkelen van de werknemersvaardigheden, leveren ze een uitstekende bijdrage aan de samenleving.

Uitnodiging klanten

Zaterdag 23 maart zijn de klanten uitgenodigd om de opening mee te gaan vieren. Er is op deze dag een veiling, rad van fortuin en vele kinderactiviteiten. Ook zijn er vele ingepakte cadeautjes en een shantykoor verzorgt op deze feestelijke dag een tweetal optredens. De koffie of thee staat klaar en natuurlijk wordt de inwendige mens niet vergeten. Kom dus langs! Iedereen is van harte welkom! Tot morgen!

 

error: De inhoud van deze website is beschermd !!