Eerste NK Baseball5 indoorkampioenschap prooi voor Bedrocks

Emmen/Utrecht  – Op 24 februari organiseerde de KNBSB het allereerste NK voor Baseball5. Het eerste NK Baseball5 indoorkampioenschap werd een prooi voor Bedrocks uit Emmen.

Het Baseball5 indoorkampioenschap is in Nederland nieuw geïntroduceerd als spelvorm naast het reguliere honkbal en softbal. Baseball5 is een snelle sport waarbij er gespeeld wordt zonder knuppels of handschoenen. Hierdoor kan er veel sneller gespeeld worden en is het eigenlijk op elke hoek van de straat of multifunctioneel sportveld en zeker ook indoor, mogelijk om gespeeld te worden.

Nederlands Kampioenschap

In Utrecht speelden 16 teams voor de titel in 4 poules. Bedrocks wist de eerste twee poule- wedstrijden met gemak te winnen door onder andere sterk verdedigend werk van derde honkman Fernando Acevedo.

In de derde poulewedstrijd tegen de Wombats uit Utrecht hadden de Emmenaren wel wat meer moeite, maar wist in de laatst inning toch de winst binnen te slepen. In de halve finale werd Radboud Rangers uit Nijmegen ook in de bloedstollende laatste inning verslagen waardoor de finale een feit was.

De Wizards of Boz uit Bergen op Zoom waren daarin de taaie tegenstander. De score werd geopend door Robin Brandjes, gevolgd door Davey Paulussen. De tweede inning leverden in eerste instantie drie punten op voor de Wizards maar in de zelfde inning weer rechtgetrokken door Bedrocks middels aanvallend honklopen.

In de vierde inning konden Melvin Brandjes en Arjan Koreman de stand op 5-3 brengen. Toen de Wizards in de laatste inning nog twee keer wisten te scoren, was er voor de gelijkmakende slagbeurt voor de Emmenaren nog maar één opdracht.

Allereerste titel van Nederland naar Emmen

Invaller Harrie van Vondel die de inmiddels geblesseerde Davey Paulussen verving kwam knap op het derde honk door slim gebruik te maken van de onoplettendheid van de tegenstander. Arjan Koreman bracht vervolgens de bal tactisch het veld in waardoor Harrie van Vondel het winnende punt kon scoren en de allereerste titel van Nederland voor deze sport tot grote vreugde van teamcaptain Erik Eilering in Emmen belande.

(Foto: Erik Eilering)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!