Dinsdagavond is er weer een supermaan te zien

Regio/Klazienaveen – Dinsdagavond is er een supermaan te zien, de maan staat weer dichter bij de aarde dan normaal. Aan het begin van de avond is de supermaan op zijn grootst te bewonderen, tenminste als er geen wolkenvelden zijn….

begin van de avond

De supermaan lijkt dinsdagavond bij een volle maan veel groter dan normaal. Ook is het maanlicht feller dan bij een gebruikelijke volle maan. De supermaan lijkt het grootst aan het begin van de avond als de zon net ondergegaan is. weeronline-1802-2202-2019Er is een redelijke kans dat de supermaan te zien is, want er zijn opklaringen en slechts wat lichte wolkenvelden volgens Weeronline.nl.

Groter en feller dan normaal

Omdat de maan dichter bij de aarde staat dan een normale gemiddelde volle maan, lijkt de maan veel groter. Vanwege de elliptisch gevormde baan wijzigt de afstand tussen de maan en de aarde gedurende het gehele jaar. De maan lijkt hierdoor groter en feller dan normaal.

Wanneer kijken

De maan komt om 17:48 uur in het oosten op, maar op dat tijdstip is het nog licht.  Voor het mooiste zicht op de supermaan moet even geduld hebben totdat het donker is. De zonsondergang is om 18:00 uur en het is helemaal donker vanaf 19:53 uur.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!