Herinrichting Marktplein Klazienaveen start medio april

Klazienaveen – Ruimte tussen de nieuwe woningen en het plein, meer parkeergelegenheid en volop ruimte voor evenementen. Dat is de basis van het nieuwe Marktplein in Klazienaveen dat naar verwachting in november dit jaar klaar zal zijn.

Het huidige marktplein in Klazienaveen is verouderd en toe aan een opfrisbeurt. In 2017 is al besloten dat het Marktplein samen met het terrein van De Snikke opnieuw moest worden ingericht. Inmiddels is het nieuwe plan klaar.

evenemententerrein

In totaal wordt er voor zo’n 400.000 euro geïnvesteerd. Medio april starten de eerste werkzaamheden.
Wethouder René van der Weide over de totstandkoming van het nieuwe plan:

“We hebben samen met de omwonenden, ondernemers en de erkende overlegpartner Klazienaveen gewerkt aan een nieuwe inrichting voor het Marktplein. Het dorp wilde er naast meer ruimte om te parkeren ook echt een evenemententerrein van maken. Die ruimte is er en als er een goed initiatief ligt, werken we daar graag aan mee om het dorp mooier te maken.”

Aanleg in fases

Op het Marktplein vinden regelmatig evenementen plaats. Bij de aanleg van het nieuwe marktplein wordt hier dan ook rekening mee gehouden. In het voorjaar starten de rioolwerkzaamheden aan de Jhr. M.W.C. De Jongestraat. Deze worden nog voor de zomer afgerond. Na de zomer, als de geplande evenementen zijn geweest, start de aanleg van het nieuwe Marktplein en de Snikke.