Basisschoolkinderen Erica ontbijten met voetballers FC Emmen

Emmen/Erica – Samen met je favoriete voetballer(s) ontbijten, op de foto en handtekeningen verzamelen. Wie wil dat nu niet als leerling van groep 6,7 of 8 van een basisschool? Ontbijten met de voetbalselectie van de FC Emmen!

Ruim 100 basisschoolleerlingen van Erica nuttigden dinsdagochtend gezamenlijk het ontbijt met de voetbalselectie van de FC Emmen. Wethouder Raymond Wanders deed de aftrap van het ontbijt.

stimuleren

Op dinsdagochtend 12 februari ontbeten leerlingen uit Erica samen met de voetballers van de FC Emmen in het stadion van de club. FC-EmmenHet doel van dit gezamenlijke ontbijt: Ouders en kinderen te stimuleren om iedere dag gezond te ontbijten voordat ze naar school of naar het werk gaan.

leerlingen uit Erica

De basisschoolleerlingen allemaal afkomstig uit Erica , groep 6/7 van RKBS De Brummelbos, groep 6/7 van OBS De Anbrenge en groep 6/7/8 van CBS Willem Alexander. Ook de ouders die de leerlingen bij het stadion van de FC Emmen brachten, konden een hapje mee eten. Met het gezond ontbijt hoopt de organisatie M&GEZOND! ouders en kinderen bewust te maken van een gezondere leefstijl.

en nu allemaal plat….

FC-Emmen_MSL0047web

FC-Emmen_MSL0049web

handtekeningen

Natuurlijk behoren bij een bezoek aan een eredivisie club een echte handtekeningensessie. FC-Emmen_MSL0090webNa het ontbijt en de handtekeningen verzamelen werd er nog een ‘warming-up’ op het hoofdveld door de kinderen gedaan onder de begeleiding van de aanwezige sportcoaches.FC-Emmen_MSL0159web Hierna mochten de kinderen de training van de selectie aanschouwen.

Organisatie

Het gezond ontbijt werd georganiseerd door Team Sport van de gemeente Emmen samen met Stichting Noaberschap United -de maatschappelijke tak van FC Emmen- en M&GEZOND!, het gezondheidsprogramma van de gemeente Emmen.FC-Emmen_MSL0019web

error: De inhoud van deze website is beschermd !!