Carnavalsvereniging De Veentrappers uit Zwartemeer in bezit van ‘Stadssleutel’

Zwartemeer – De Carnavalsvereniging De Veentrappers uit Zwartemeer zijn in het bezit van de ‘Stadssleutel’. De overdracht door burgemeester Erik van Oosterhout vond zaterdagmiddag plaats in het grensdorp Zwartemeer.

Zotten-periode

De zotten-periode is aangebroken: Prins Marco de Eerste en Adjudant Jeffrey van Voetbaltopper tot Bierplopper hebben zaterdagmiddag 9 februari de ‘Stadssleutel’ uit handen van de burgemeester van de gemeente Emmen, van Oosterhout, mogen ontvangen. Zij zullen gedurende de komende carnavalsperiode gaan heersen over ‘Veenstad’.

Dansmarietjes

De overhandiging vond plaats in de grote feesttent dat dit hele weekend op het begin van de Kamerlingswijk w.z. speciaal voor het gebeuren is opgebouwd. Morgen, zondagmiddag 10 februari, vind er vanaf 12.00 uur een dansmarietjes-wedstrijd plaats. Hiervoor komen vele carnavalsverenigingen uit de regio met een vertegenwoordiging van hun dansmarietjes op het feestelijke gebeuren af. Al de dansmarietjes zullen morgen natuurlijk allemaal hun ‘beste beentje’ voor gaan zetten.

De eerste foto’s staan online! Later volgens nog meer foto’s van zaterdag 9 en de zondag 10 februari. Klik hier voor de link!