Toneelgroep Klazienaveen brengt ‘Geen familie…dan maar een goeie buurvrouw’ op de planken

Klazienaveen – De Toneelgroep Klazienaveen brengt na een lastige voorbereidingsperiode ‘Geen familie…dan maar een goeie buurvrouw’ op de planken. Er zal ongetwijfeld weer wat af gelachen gaan worden in de de Noorderbreedte!

52 jaar Toneelgroep Klazienaveen

Voor het eerst in haar 52 jarig bestaan leek het erop dat de toneelgroep Klazienaveen dit seizoen niet kon optreden. De reden hiervan is dat één van de spelers met een dragende rol, vanwege gezondheidsredenen tijdens de instudeer periode af moest haken.

vervanger

Hiermee kwam de toneelgroep even behoorlijk in de problemen en moesten een aantal voorstellingen in het begin van het seizoen 2018-2019 worden geannuleerd.  Er werd gelukkig een vervanger gevonden, maar die moest uiteraard wel even de tijd krijgen om de toch wel moeilijke rol in te studeren.

Inmiddels is de toneelgroep druk aan het repeteren en op 2, 8 en 9 maart gaat de toneelgroep optreden in dienstencentrum De Noorderbreedte te Klazienaveen.  ‘Geen familie …dan maar een goeie buurvrouw’ is het nieuwste blijspel geschreven door de regisseur van de toneelgroep, Adriaan Vellinga.

Blijspel ‘Geen familie …dan maar een goeie buurvrouw’

Het speelt zich af in de woonkamer van de familie Steendam. Ieder jaar tijdens het dorpsfeest komen de ouders van Arie Steendam en de vader van Riet Steendam langs om het feest mee te vieren. Voor Riet is dit altijd een hele crime, want de ouders van Arie en de vader van Riet zijn bepaald geen vrienden. Althans dat denkt zij, en zij doet er dan ook alles aan om de beide vaders bij elkaar uit de buurt te houden.

Ook het gedrag van de moeder van Arie draagt niet bij tot een goeie sfeer. Ook heeft Riet het nogal moeilijk met de plannen van haar nog thuis wonende dochter Annemiek, die een carrière in de horeca ambieert. En dan is er ook nog buurvrouw Geertje, een oude vrijgezelle bemoeial, die stiekem al jaren verliefd is op de vader van Riet. Riet stoort zich hier enorm aan.

Zoals een blijspel betaamt ligt het in werkelijkheid natuurlijk allemaal een beetje anders en komt alles op z’n pootjes terecht. Maar niet nadat er heel veel hilarische momenten voorbij zijn gekomen.

Optredens en kaartverkoop

Zoals gezegd zijn de optredens op zaterdag, 2 maart, vrijdag 8 maart en zaterdag 9 maart in de Wijk- en Dienstencentrum de Noorderbreedte. Kaarten kosten  €5,= p.p. en zijn in de voorverkoop telefonisch te reserveren bij:

Jolanda van der Wal
Tel. (0591) 393176

Adriaan Vellinga
Tel. 06 – 365 93 759

Kaarten zijn eventueel ook nog aan de zaal verkrijgbaar. Maar let er geldt: vol=vol!

error: De inhoud van deze website is beschermd !!