Dubieuze ‘verkopers’ actief in Zuid-Oost Drenthe

Emmen/Klazienaveen – Er gaat een waarschuwing uit van de politie Zuidoost-Drenthe. Er komen bij hen sinds enkele dagen steeds meer meldingen binnen over dubieuze ‘verkopers’ van gereedschap.

‘netjes’ uitziende verkopers

Volgens de politie van Zuidoost Drenthe worden slachtoffers op straat aangesproken door bestuurders van in ieder geval twee verschillende Mercedes-busjes, een witte en een grijze bestelbus. Het gaat hierbij om zogenaamd ‘netjes’ uitziende verkopers van gereedschap. Er wordt vervolgens gevraagd of u misschien gereedschap zou willen kopen.

Het aangeboden gereedschap lijkt in eerste instantie een koopje, echter het is veel minder waard dan dat het in eerste instantie lijkt, zegt de politie. Men hangt een verhaaltje op dat de klant alleen de btw betaalt, of dat de goederen gebruikt zijn op een beurs en nu met stevige korting verkocht mogen worden. Ook vraagt de ‘verkoper’ naar de bankpas van het slachtoffer. Geef nooit je bankpas af waarschuwt de politie.

teveel betaald

Achteraf blijken mensen veel te veel geld te hebben betaald voor het gereedschap. Het gaat vaak om bedragen van duizenden euro’s. Ook bij PIN-transacties die men aanbood ging het wel eens fout en werd een te groot bedrag ingevoerd.

Naderhand is er weinig meer aan te doen, omdat men bij de koop akkoord gaat met een bedrag en er dus sprake is van een geldige koop en verkoop. Mensen voelen zich achteraf dan toch nog opgelicht. Let dus goed op wat u koopt en wat de verkoper er voor vraagt. In dit geval betaalt u geheid veel te veel voor wat u krijgt.