Gerritsje de Vries-Post viert vandaag haar honderdste verjaardag!

Klazienaveen – Het is feest vandaag in De Dillehof te Klazienaveen, want Gerritsje de Vries-Post viert er vandaag haar honderdste verjaardag! Een goede reden voor burgemeester Erik van Oosterhout om haar eens op te zoeken.

100 Jaar

Gerritsje de Vries-Post viert precies vandaag, 5 februari 2019, haar honderdste verjaardag, want op 5 februari in 1919 zag ze voor het eerst het levenslicht in Zwartemeer. Burgemeester Erik van Oosterhout kwam even bij haar op visite, een dag voor haar echte verjaardag. Mw. de Vries-Post 2019 100 jaar 04En omdat ‘oma’ nog heel goed bij de tijd is, maakte het, dat er een hele leuke en spontane conversatie tussen haar en de burgemeester ontstond.Mw. de Vries-Post 2019 100 jaar 03Mw. de Vries-Post 2019 100 jaar 01Mw. de Vries-Post 2019 100 jaar 02

Huwelijk met Herman de Vries in 1937

A sinds haar huwelijk met Herman de Vries op 24 april 1937 woonde ze zelfstandig, pas sinds augustus 2018 woont Gerritsje in verzorgingshuis De Dillehof te Klazienaveen.

Ze leerde Herman de Vries kennen aan de Krommewijk in Zwartemeer waar ze beiden destijds woonden. Voor hun huwelijk werkte Gerritsje in de veenderijen bij Veldkamp. Ze mochten met hun tweeën zeven kinderen krijgen: 4 jongens en 3 meisjes. En met 20 kleinkinderen, 41 achter-kleinkinderen en 14 achter-achter-kleinkinderen is het één grote gezellige familie geworden. 

Het paar bleef in Zwartemeer wonen, want van de Krommewijk werd er in 1956 verhuisd naar de Eemslandweg, hemelsbreed maar enkele honderden meters verder aan de andere kant van het kanaal. Hier woonden ze tot 1976 en verhuisden ze samen naar een kleinere woning aan het Mosveen in Zwartemeer. Slechts 9 jaar later, in 1985, overleed haar Herman.

Santing-flat

Ook deze woning had een, weliswaar een kleine, voor- en achtertuin. Te groot en teveel voor haar alleen, en een reden om zich in te schrijven voor de Santing-flat in het centrum van Zwartemeer. Deze moest nog gebouwd worden, maar in 1996 kon ze dan verhuizen. Hier woonde ze dan wel weer alleen, maar toch zelfstandig tot augustus 2018 en de noodzaak van een verzorgingshuis met een eigen woonruimte om de hoek kwam kijken.Mw. de Vries-Post 2019 100 jaar 08

‘Oma’ Gerritsje de Vries- Post een vrolijke, kranige dame, die hopelijk nog vele jaren in gezondheid mag genieten van haar oude dag. Van Harte Gefeliciteerd!

 

error: De inhoud van deze website is beschermd !!