Scheperziekenhuis voert gebruik van ’tentbed’ in

Emmen – Het Scheperziekenhuis in Emmen gebruikt sinds korte tijd een ’tentbed’. Het ’tentbed’ wordt op dit moment ingezet bij de afdeling geriatrie (ouderengeneeskunde) en geeft wat extra veiligheid aan ouderen.

valpartijen

Het ’tentbed’ kan aan alle zijden van buitenaf worden open- en/of dichtgeritst. Hierdoor kan de patiënt niet meer zelf het bed uit komen. Het tentbed wordt tot dusver gebruikt door de verpleegafdeling geriatrie (ouderengeneeskunde),  voornamelijk bij patiënten die zo zeer in de war zijn dat zij niet in bed willen blijven. En zoiets kan gevaarlijk zijn, vooral direct na een operatie of het niet zelfstandig kunnen lopen. Het tentbed is dus een uitkomst bij onrustige patiënten en om onnodige valpartijen te voorkomen.

Toestemming

Het ziekenhuis heeft het ’tentbed’ sinds december vorig jaar en is al meerdere keren ingezet als hulpmiddel, voor tijdens de nachtelijke uren. Dat gebeurt alleen in overleg met de arts en de familie. Iedere dag wordt de inzet besproken van het tentbed, omdat het tenslotte gaat om een vrijheidsbeperkende maatregel. Daarom moet de familie wel toestemming geven.

rustiger

Het tentbed ligt erg comfortabel, want het is een gewoon bed met een rechthoekige tent eromheen. Deze tent kan aan de buitenzijde aan alle zijden geopend worden. Het felle daglicht of de kamer verlichting komt ook nog eens minder fel naar binnen. Verwarde patiënten zie je er uiteindelijk veel  rustiger van worden, het is mede daardoor ook veel veiliger.

(Bron: DVHN.nl)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!