Sportief Klazienaveen reikt sportprijzen uit tijdens nieuwjaarsbijeenkomst

Klazienaveen – Op de nieuwjaarsbijeenkomst georganiseerd door de Vereniging Sportief Klazienaveen en Business Sociëteit Klazienaveen i.o. werden woensdagavond 16 januari drie sportprijzen uitgereikt.

De nieuwjaarsbijeenkomst werd voor de derde keer op rij in de seniorenkantine van de FC Klazienaveen gehouden.

Jans-Jagt-Henk-Kuhl
(C) Henk Lambers, Jans Jagt en Henk Kuhl

De opening en de presentatie werd verricht door oud RTV Drenthe verslaggever Henk Kuhl, en als extra opluistering was het oud schaatser Erik Hulsebosch die met zijn vlotte babbel erg leuke anekdotes bracht.

Erik-Hulsebos-(002)web
(C) Bennie Wolbers, Erik Hulsebosch
Brent-Ronde_5988web
(C) Henk Lambers, Brent Ronde

De Jeugdsportwaarderingsprijs 2018 ging naar de 10-jarige Brent Ronde, een telg uit een tafeltennisgezin. Vorig jaar was Brent tijdens de kampioenschappen in België te sterk voor zijn leeftijdsgenoten, en werd hij kampioen met het 2e jeugdteam van De Treffers ’70 in de landelijke C-klasse kampioen. Volgend seizoen gaat Brent samen met broer Kaj spelen voor Smash ’70.

Theo-Fuhler-1-(002)web
(C) Bennie Wolbers, Theo Fuhler

De Sportwaarderingsprijs 2018 ging naar Theo Fuhler. Met een trucje werd hij naar de uitreiking gelokt. Normaal gesproken zou hij niet aanwezig geweest kunnen zijn vanwege werkzaamheden in het buitenland, maar die gingen, gelukkig voor de organisatie, niet door. Theo is in zijn leeftijdscategorie veelal in de top te vinden. De laatste keer in de duathlon, lopen-fietsen-lopen. In oktober 2018 won hij hiermee het NK. Hiervoor traint hij veel, heel veel, zeker 20 uur per week of meer. Je moet er veel voor laten zei Theo, en ook het thuisfront. Want die zien je natuurlijk niet zoveel, maar zolang ze erachter staan…

Jacob-Vos-(002)web
(C) Bennie Wolbers, Jacob Vos

Oeuvre Sportprijs Klazienaveen 2018 is voor een oudgediende in de sportwereld: Jacob Vos! Vos begeleidt veel jongeren in de judosport, waarmee hij uitzonderlijk veel prijzen behaald. Een van de vele talenten in zijn vereniging is de 14-jarige Lois Klein uit Noord-Sleen, die vanwege haar prestaties onlangs uitgenodigd is door de JDB voor de trainingen op Papendal.

Muzikaal werd het geheel opgeluisterd door het Klazienaveense saxofoonduo Sendy en Thom Wessel.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!