28.000 Euro subsidie voor Plaatselijk Belang Barger-Oosterveen

Klazienaveen -Plaatselijk Belang Barger-Oosterveen ontvangt een subsidie van €28.000,- uit het Stimuleringsfonds voor Dorpen en Wijken. Met deze subsidie wordt een nieuwe inrichting van het terrein van buurtgebouw ‘De Dobbe’ gerealiseerd.

leefbaarheid in het dorp

Wethouder René van der Weide: “Met de Stimuleringsregeling geven we al een aantal jaren financiële steun om de uitvoering van ideeën die inwoners hebben om hun eigen leefomgeving te verbeteren, mogelijk te maken. De ideeën die Plaatselijk Belang Barger-Oosterveen heeft dragen bij aan de leefbaarheid in het dorp.”

Buurtgebouw ‘De Dobbe’ speelt een grote rol bij het in stand houden van de vitaliteit en de leefbaarheid in Barger-Oosterveen. Wekelijks worden hier goed bezochte activiteiten georganiseerd voor verschillende doelgroepen. Daarnaast maken meerdere verenigingen gebruik van het buurtgebouw. Plaatselijk Belang Barger-Oosterveen gaat aan de slag met een nieuwe inrichting van het terrein. Hier komen extra parkeerplaatsen die zorgen voor minder parkeren aan de openbare weg en een hogere verkeersveiligheid. Ook verplaatst men de aanwezige speeltoestellen, voor een meer veilige speelomgeving.

stimuleringsregeling Dorpen en Wijken

Met de ‘stimuleringsregeling Dorpen en Wijken’ kunnen inwoners financiële ondersteuning aanvragen voor de verbetering van hun omgeving. Van 1 maart 2019 tot 1 mei 2019 is het weer mogelijk subsidieaanvragen in te dienen.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!