Leerlingen Praktijkschool PRO Emmen onthullen eigen kunstwerken!

Emmen – Leerlingen van de Praktijkschool PRO Emmen maken kunstwerken! Samen met wethouder Robert Kleine onthulden de leerlingen de twee nieuwe door hunzelf gecreëerde kunstwerken.  ‘Gibbons en Beresterk’ twee nieuwe iconen!

leerlingen praktijkschool

Langs het looppad naar Wildlands komen bezoekers nu een Megagrote metalen ijsbeer tegen en zien ze twee houten gibbons in de bomen hangen. De kunstwerken zijn gemaakt door leerlingen van de praktijkschool, in samenwerking met de Emmer kunstenaar Dick Lubbersen.

Directeur Nico van Luik van Pro Emmen bij de opening: ‘Ik ben ontzettend trots op wat de leerlingen hier hebben laten zien. Er is maandenlang keihard gewerkt aan deze iconische werken. Voor de leerlingen betekent dit veel: als zij hier over vele jaren langslopen met hun kinderen en kleinkinderen kunnen ze vertellen dat zij hieraan meegewerkt hebben.”

Ook kunstenaar Dick Lubbersen kijkt met veel voldoening terug op het ontwerp- en maakproces. “We hebben dit echt samen gedaan. Leerlingen zijn in Wildlands geweest om inspiratie op te doen, andere kinderen waren betrokken met het ontwerpproces, de uitvoering en het vervoer. Heel speciaal dat ongeveer dertig leerlingen hieraan gewerkt hebben.”

Meerwaarde

Kunst en cultuurwethouder Robert Kleine benoemde bij de opening de meerwaarde die de nieuwe kunstwerken hebben. “We mogen trots zijn op dit project en de uitstraling die dit voor Emmen heeft. Behalve dat de PRO-school die zich hiermee zo goed laat zien, zijn we ook twee kunstwerken rijker én Wildlands staat op een positieve manier in de picture.”

De 4 meter hoge ijsbeer van cortentstaal is te vinden aan de Vreding in de looproute naar Wildlands. De gibbons hangen boven het voetpad in de bomen naast het Atlas Theater.

Boekje

Over de productie van de kunstwerken is een boekje verschenen. Hier vindt u de link naar het boekje.

(Foto: Boudewijn Benting)