Jaarlijks 50 mille beschikbaar voor nieuw Buurtcultuurfonds

Emmen – Jaarlijks komt er 50.000 Euro beschikbaar in het nieuwe Buurtcultuurfonds. Geef jouw wijk of dorp ook kleur door kunst en cultuur!

Ook uw buurt leuker, gezelliger en mooier

Om meer inwoners te betrekken bij cultuur en een buurt nog leuker, gezelliger en mooier te maken heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om jaarlijks 50.000 Euro beschikbaar te stellen voor het nieuwe Buurtcultuurfonds. Dit is een fonds waar inwoners subsidie kunnen aanvragen als ze een initiatief hebben op het gebied van kunst en cultuur. Op de website buurtcultuurfondsemmen.nl staan de spelregels en hoe de inwoners zich kunnen aanmelden.

Het Buurtcultuurfonds komt voort uit de Cultuurnota ‘Van Goede Grond’ die in december 2017 door de gemeenteraad is vastgesteld. Het fonds is bedoeld om kunst en cultuur in dorpen en wijken voor alle inwoners dichtbij en bereikbaar te maken, het helpt inwoners om zelf culturele evenementen te ontwikkelen. Hierdoor worden buurtbewoners meer bij elkaar en bij de buurt betrokken en wordt de buurt een prettiger leefomgeving. Per jaar zit 50.000 Euro in het fonds; elk kwartaal wordt een aantal aanvragen gehonoreerd met een maximum bedrag van 4000 Euro per project.

Voor wie is het buurtcultuurfonds?

Het Buurtcultuurfonds Emmen is voor inwoners van de gemeente Emmen die een idee of droom hebben op het gebied van kunst en cultuur. Denk hierbij aan een buurtconcert voor en door bewoners, een voorleesbankje/-hut in de speeltuin of en cultureel buurt- of wijkfestival.

“We willen graag dat iedereen mee kan doen aan kunst en cultuur,” zegt cultuurwethouder Robert Kleine. “Veel evenementen worden door de inwoners in de dorpen en de wijken zelf georganiseerd. We willen nieuwe initiatieven van inwoners op een gemakkelijke en toegankelijke manier stimuleren en financieel ondersteunen. Zo kunnen er veel mooie culturele evenementen van de ‘goede grond’ komen.”

De Kunstbeweging

De Kunstbeweging adviseert, stimuleert, coördineert, ontwikkelt en faciliteert op het gebied van kunst en cultuur en is een lokale netwerkorganisatie, een spin in het web voor alle inwoners van de gemeente Emmen. De Kunstbeweging richt zich op zowel ouderen als jongeren en werkt graag samen met diverse partijen. De kunstbeweging helpt iedereen die een idee heeft of nog vragen heeft over de spelregels.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!