Knuffels “Stichting Joëlle’s helping hand” voor langdurig zieke kinderen

Voor alweer  het vierde jaar achtereen worden er weer knuffels van “Stichting Joëlle’s helping hand” aan zieke kinderen geschonken. Veelal zijn dit zeer ernstig en langdurig zieke kinderen die een knuffel hard nodig hebben.

155 Kika-Beren

Dit jaar heeft de Stichting Joëlle’s helping hand  met hulp van haar vele Facebookvrienden, vrienden en familie 155 Kika-Beren van de Stichting Kinderen Kankervrij kunnen inkopen. Deze knuffels worden op, of zo rond de feestdagen uitgedeeld aan kinderen die opgenomen zijn. Dat kan zijn in het UMCG, het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie en het Scheper Ziekenhuis Emmen.

Het gevoel dat Joëlle* kreeg

Het is “het gevoel dat Joëlle* kreeg” dat haar ouders op deze manier graag door willen geven aan andere zieke kinderen. Eind 2014, na een lange en zeer zware IC opname, was Joëlle* net weer een paar dagen terug op de “normale” kinderoncologieafdeling.

En weer moest ze alles opnieuw leren, ze zat er even helemaal doorheen. Juist op dat cruciale moment werd er een pakketje bezorgd. Daarin zat een prachtige knuffel van Unicef met een liefdevol briefje. Het briefje eindigde met dat de anonieme schenkers vonden dat zo een dapper en flink meisje toch echt wel een prachtige knuffel verdiende.

Op dat moment was Joëlle* zo intens gelukkig. Gewoon het feit dat er mensen waren die haar niet kenden en vonden dat zij zo’n mooie knuffel verdiende, dat er aan haar gedacht werd. En dat gevoel, dat zouden we graag willen doorgeven aan al die andere langdurig zieke kinderen. Zodat deze kinderen weten dat iedereen vindt dat ze iets moois verdienen, en zeer zeker niet vergeten worden.

“Stichting Joëlle’s helping hand”

De stichting is ter nagedachtenis aan Joëlle* opgericht om haar naam en wijze van leven voort te kunnen zetten met het helpen en zorgen voor anderen. Het doel van de stichting is het collecteren naar financiële middelen. Hiermee probeert de stichting om gezinnen met een smalle beurs, die in een zelfde situatie verkeren, ondersteuning te kunnen bieden. De situatie is meestal hetzelfde: hun kind is opgenomen op het Kinder-IC of het IC-Neonatologie van het UMCG of het Scheper Ziekenhuis Emmen. Met een bijdrage uit onze stichting hopen wij hen enigszins te kunnen ondersteunen in onder andere de overnachtingskosten, maaltijden, parkeerkaarten en reiskosten.Knuffels--Stichting-Joëlle's

bedanken

De “Stichting Joëlle’s helping hand” wil bij hierbij iedereen bedanken die op welke manier dan ook, een bijdrage levert aan de stichting. Wij, als Joëlle’s ouders, zijn hier ontzettend dankbaar voor.

Silvia en Marco Koops

error: De inhoud van deze website is beschermd !!