Verkeerschaos in Klazienaveen op doordeweekse dag

De verkeerschaos in Klazienaveen is nog steeds niet opgelost. Na de werkzaamheden aan het het straatgedeelte tijdens de afgelopen paar jaren is het nog steeds één groot knelpunt.

verkeerschaos

Zomaar in het begin van de week, de maandag. Het verkeer door de smalle doorgangswegen van en naar de supermarkten staat stil, afstappende fietsers, opzij springende voetgangers, grote bevoorradingsvrachtwagens die noodgedwongen met het laadgedeelte over het voetpad moeten rijden. De vernieuwde situatie heeft geen enkele verbetering gebracht aan de reeds langer bestaande verkeerschaos. Het is pas maandagmiddag…Verkeerschaos 2018Verkeerschaos 2018Verkeerschaos 2018Verkeerschaos 2018

bereikbaarheid

Op dit deel van Klazienaveen zijn in totaal vier grote, drukbezochte supermarkten gevestigd. Plus, Boni, Lydl en Aldi. Alles lekker op een kluitje bij elkander. Natuurlijk is het goed voor de middenstand in het algemeen, deze goed bezochte supermarkten. Maar terwijl op andere locaties deze grote (multi-)nationals op (kleinere-) industrieterreinen gevestigd worden aan de rand van dorpen en steden waar ze en beter te bereiken zijn en er meer ruimte voorhanden is, heeft de gemeente Emmen blijkbaar besloten dat dat niet kan.

kanaal dempen?

Voor slechts een tweetal jaren terug is er een grondige renovatie geweest van dit deel in Klazienaveen. Maar helaas, het leid niet tot een oplossing voor het alsmaar groeiende verkeersaanbod en bezoekersaantallen. Misschien ook dit gedeelte van het ooit zo gezichtsbepalende, nostalgische kanaal maar dempen en er een groot parkeerterrein van maken met meerdere toegangswegen?  Kan het gelijk voor grotere evenementen ingezet gaan worden.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!