Herinrichting straten en rioolstelsel zuid-westelijke deel Klazienaveen

De gemeente Emmen heeft het plan opgepakt om in het voorjaar van 2019 in het zuid-westelijke deel een 8-tal straten en de riolering van Klazienaveen te herinrichten.

eerste kwartaal 2019

Van maar liefst acht straten zal het rioolstelsel en het straatwerk worden vernieuwd. Volgens de planning zal de herinrichting in het eerste kwartaal  van 2019 gebeuren.

inloopbijeenkomsten

Het gaat bij de herinrichtingsplannen om het Boogpad, Broekweg, Derksweg, Engweg, Herderstraat, Kortestraat, De Lauden en De Metten. Tijdens deze grote herinrichting zal ook de groenvoorziening evenals de parkeervoorziening meegenomen worden. Tijdens een aantal inloopbijeenkomsten is samen met de bewoners naar de noodzakelijke dingen, mogelijkheden, en hun wensen gekeken.

De gevraagde extra parkeermogelijkheden door bewoners van De Lauden en De Metten gaan er niet komen. Wel gaat de gemeente de bestaande parkeerlocaties opknappen en verbeteren.  Ook de inritten langs De Metten en de Herderstraat worden aangepakt in de plannen. De reeds bestaande inritten  worden allemaal maximaal vijf meter breed gemaakt.

Tevens word in de Herderstraat het voetpad verplaatst. De Broekweg heeft een bestaande parkeerplaats, deze zal worden verschoven, er worden verkeersremmers aangelegd en het grasveld op de hoek met De Lauden word afgevlakt. De wegversmalling in de Engweg word waarschijnlijk helemaal verwijderd, hiervoor komt er een verkeersremmer en komt er meer groen in de straat. Het voetpad tussen de Langestraat en de Derksweg verwisselt van straatzijde.

Bewoners van de Derksweg zouden graag wat meer straatverlichting willen, de gemeente gaat nog verder onderzoeken wat de mogelijkheden hiervoor zijn.

(Bron: emmen.nu)