Klazienaveense Brikkenmikkers succesvol op NK Team-Kampioenschap

De Klazienaveense Brikkenmikkers waren opnieuw succesvol op het NK Team-Kampioenschap. De sjoelers uit Klazienaveen speelden afgelopen zaterdag 20 oktober tijdens het NK te Barneveld om een ereplaats op het podium.

twee teams in de prijzen

Afgelopen zaterdag speelden er maar liefst 32 teams om het Nederlands Team-Kampioenschap sjoelen in het Veluwse Barneveld. Twee 2 sjoelteams van de Brikkenmikkers uit Klazienaveen hebben zich in de prijzen weten te sjoelen.

Brikkenmikkers 1e klasse Nederlands Kampioen

Er deden 32 teams aan mee verdeeld over 6 verschillende klassen, er werd gespeeld in 2 series over 10 sjoelbakken. Het 1e team van de Brikkenmikkers werd daarbij in de 1e klasse Nederlands Kampioen!

Hennie Huizing, Elly Mensen, Albert van Urk en Nico Stuut gingen in de eerste ronde al aan de leiding. In de 2e ronde kwam de bevestiging dat dit geen toeval was, en pakten ze de titel in deze klasse. Het teamgemiddelde kwam daarbij te staan op 132 punten. Het 2e team in deze klasse kwam net iets te kort voor een podiumplek.

3e plaats voor derde team Brikkenmikkers

Het 3e team van de Brikkenmikkers kwam uit in de 4e klasse. Zij startten de dag in de eerste ronde op de 4e plaats. Er moest dus nog flink geklommen worden om in de 2e ronde aanspraak op een podiumplek te kunnen maken.Team3-plaats3-klasse4-2018

Het team, bestaand uit Tineke Gort, Piekie Snuk-Maatjes, Ellen de Vries en Gert Huizing lukte het om zich in de 2e serie met 200 punten te verbeteren. Hiermee werd alsnog de 3e plaats behaald. Het gemiddelde van dit team was 106,6 punten. De hoofdklassetitel ging dit jaar naar Aalsmeer, gevolgd door Team Oost en op de 3e plaats eindigde sjoelvereniging Ter Apel.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!