Verzekeraar Achmea gehackt; Gegevens tienduizend klanten uitgelekt!

Verzekeraar Achmea is gehackt! Hierbij zouden de gegevens van zo’n tienduizend klanten uitgelekt zijn. Het zou voornamelijk om gegevens van klanten uit Noord- en Oost Nederland gaan.

Achteraf blijkt het dat Achmea al in augustus op de hoogte zou zijn geweest van de hack. Dit werd afgelopen vrijdag gemeld door De Stentor. Naar verluid heeft de krant ook inzage gehad in de gelekte bestanden.

tienduizend verzekerden

In de uitgelekte bestanden zouden onder meer namen, BSN-nummers en de adressen van zo’n tienduizend verzekerden te zien zijn. Van diverse Achmea klanten zijn ook de uitgekeerde bedragen te zien alsook informatie over inmiddels overleden cliënten.

De gegevens zouden mogelijk gelekt zijn via een Achmea-medewerker van het kantoor in Apeldoorn. Achmea vermoedt dat iemand de gegevens heeft buitgemaakt via de medewerker en deze vervolgens heeft verspreid.

Klanten Achmea niet ingelicht

Achmea-woordvoerder Fleur Bello tegen De Stentor: “De persoon die de cliëntengegevens in bezit heeft gekregen, heeft die onderschepte gegevens ook naar ons gestuurd, maar zei erbij ze niet verder te verspreiden”.

“Wij betreuren het ten zeerste dat dit data-lek is ontstaan. Nadat het bewuste incident bij ons medio augustus werd gemeld, hebben we direct een melding van het data-lek gedaan. Dit is gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens.”

Omdat de verzekeraar ervan uit ging dat de gegevens verder niet openbaar zouden worden gemaakt, zijn de klanten niet ingelicht. Ook dit is bij de Autoriteit Persoonsgegevens gemeld.

(Bron: NU.nl)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!