Nieuwe Europese aanduidingen voor brandstoffen

Vanaf vrijdag 12 oktober gelden er in geheel Europa voor brandstoffen aan de tankstations nieuwe aanduidingen. Bijvoorbeeld benzine met een ethanolgehalte van maximaal 10 procent, deze krijgt een E10-sticker.

De sticker met de E-waarde is overigens geen vervanging voor de aanduiding van Euro 95 en Euro 98, die slaat op het octaangetal. Reguliere diesel wordt per vrijdag ook aangeduid met een letter B.

navraag doen bij de dealer of fabrikant

De tankstations plakken de nieuwe Europese stickers naast de nu bekende labels. Nieuwe voertuigen krijgen nu een sticker in het onderhoudsboekje en in de tankklep om aan te tonen welke brandstof voor het voertuig geschikt is. Consumenten die twijfelen over welke brandstof geschikt is voor hun voertuig, kunnen navraag doen bij de dealer of fabrikant.

De nieuw ingevoerde wit-zwarte labels zijn in de gehele Europese Unie hetzelfde en moeten een einde maken aan de verwarring bij het tanken. Speciaal over de grens, want daar werd tot op heden in veel landen een geheel andere labelvoering aangehouden.

Rond, vierkant of ruit

De verschillende soorten brandstof zijn binnen het labelsysteem te herkennen aan hun vorm. De symbolen voor diesel zijn vierkant en gasachtige brandstoffen als lpg en waterstof hebben een ruit.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!