Piratenzender ‘De Blauwe Fazant’ hele week lang legaal voor goed doel

Piratenzender ‘De Blauwe Fazant’ in Klazienaveen-Noord wordt een week lang helemaal legaal! De zender is een week continue on-air en zamelt daarmee geld in voor de aan MS lijdende 29-jarige Maxime uit Klazienaveen.

goed doel

Piratenzender ‘Radio De Blauwe Fazant’, een uit Klazienaveen-Noord gaat een week volledig legaal uitzenden. De uitzendmarathon is vanaf zaterdag 20 oktober 09.00 uur tot en met zaterdag 27 oktober 24.00 uur. Het radiostation is gedurende deze week vol-continue in de lucht en zamelt daarmee geld in voor een goed doel.

Een heel team van DJ’s staat klaar om die week in actie te komen. Naast de echte piratenhits wordt ook veel muziek uit de jaren ’60 en ’70 gedraaid. ‘De Blauwe Fazant’ is te beluisteren op de FM band op 105.0 Mhz..

Ontstaan

Etherpiraat Lex Hoving begint in zijn jeugdjaren al met radio maken. Met een zender van 40 Watt zendt hij vanuit zijn huis in Klazienaveen-noord urenlang muziek uit. Onder meer veel klassiekers uit de jaren ‘60 en ‘70. De toenmalige Radio Controle Dienst (RCD) maakte daar in 1979 een einde aan. Toch blijft het uitzenden via de ether hem nog steeds kriebelen.

Bij het 40-jarig dienstverband bij de Norit fabriek in Klazienaveen ontstaat het idee om het uitzenden weer op te pakken. Door er een evenement van te maken bestaat de mogelijkheid om een tijdelijke zendvergunning te verkrijgen. Met de bonus van het werk en een eigen investering is een week lang – 24 uur per dag – ‘De Blauwe Fazant’ weer te horen. Het doel is zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Maxime.

Voor het goede doel

De 29-jarige Maxime uit Klazienaveen heeft al enkele jaren MS. Een zogenoemde HSCT behandeling kan haar MS stoppen en in veel gevallen voor verbetering zorgen. Zorgverzekeraars willen deze behandeling niet vergoeden. Via crowdfunding probeert zij geld in te zamelen voor een behandeling in Zweden. Lex Hoving stuitte per toeval op haar schrijnende verhaal. Hij besluit daarop zijn radioplannen te combineren met het inzamelen van geld voor de behandeling van Maxime.

Iedereen is welkom

Tijdens de radioweek is iedereen welkom bij zijn studio aan De Weerdstraat 23 in Klazienaveen-Noord. De studio is buiten opgesteld, en mensen worden verwelkomd met een hapje en een drankje. De bedoeling is natuurlijk dat bezoekers doneren voor het goede doel. Dat hoeft geen groot bedrag te zijn. Ook alle kleine beetjes tellen. Mensen kunnen tijdens de uitzending ook plaatjes aanvragen en een bedrag over maken.

informatie

Ook zijn er radiospotjes in het mp3 bestandsformaat beschikbaar. Deze zijn in het Nederlands en in het Drents met een lengte van één minuut. Wij sturen u deze graag toe. Meer informatie over deze fantastische actie kunt u verkrijgen bij Lex Hoving. Lex is te bereiken op:

E-mail: allehoving@online.nl
Website Maxime uit Klazienaveen: www.maxtegenms.nl

Wat: week lang legaal zenden voor goed doel
Waar: De Weerdstraat 23, Klazienaveen-Noord
Wanneer: 20 t/m 27 oktober, 24 uur per dag!

error: De inhoud van deze website is beschermd !!