Bedrocks sluiten honkbalcompetitieseizoen af met Familietoernooi

De heren 1 van de Bedrocks kunnen enigszins tevreden terugkijkend het honkbalcompetitieseizoen afsluiten. Bedrocks lieten eindelijk zien wel degelijk tegenstand te kunnen bieden in de 2e klasse en heren 2 (foto) veroverden een keurige derde plaats.

Heren 1

In de laatste wedstrijd van dit seizoen speelden de Heren 1 zondag in Hilversum tegen de Hurricanes. In dit nog puntloze seizoen waren de Bedrocks voor het eerst dicht bij de eerste punten. In een spannende pot, waar aan beide kanten goed verdedigend spel was te zien, konden de Bedrocks lang meekomen.

Tot aan de 6e inning stond het 2-0 voor de thuisploeg en daardoor werd er lang geloofd in een goede afloop. In de 7e inning stonden de gelijkmakende punten op de honken, echter werd met het uittikken van een slapende honkloper de 3e uit gemaakt. Geen aansluiting voor de Bedrocks dus. In de achtste inning liepen de Hurricanes helaas verder uit tot 7-0.

In de laatste inning werden er wel punten gemaakt aan Emmer zijde, maar helaas waren dit er niet meer dan 2, dus niet genoeg om in te lopen. Met een eindstand van 7-2 lieten de Bedrocks dan eindelijk zien wel degelijk tegenstand te kunnen bieden in de 2e klasse.

De pitchers Ruben van Wieren en Max Kamp hebben beiden een prima wedstrijd gegooid. Door de vele strike-outs kwamen er maar weinig mensen op de honken. Qua verdedigend werk kon er gejuicht worden om een mooie double-play van Julian Berns, Kevin Vording en 1e honkman Julian Zoeteman.
Tevens kon een honkloper naar thuis worden uitgegooid door een strakke aangooi vanuit het outfield door Arjan Koreman op catcher Robin Brandjes.
Mooiste hit van de dag was een 2-honkslag van Michel Kraayeveld. Max Kamp had ook een mooie 2-honkslag en Robin Brandjes sloeg de enige 2 punten van de dag binnen.

Heren 2

Het tweede honkbalteam moest zondag in Emmen de laatste wedstrijd van het seizoen winnen om de derde plaats in de vierde klasse te veroveren. De andere kandidaat voor de derde plek was de tegenstander van vandaag, High Tech Hitters uit Enschede. Ook de Caps uit Hoogeveen deden nog mee maar moesten dan winnen van de inmiddels als tweede geëindigde Blue Hawks uit Zwolle. Gelukkig waren de Blue Hawks sterker dus had Bedrocks het in eigen hand.Bedrocks, heren 2

Verdedigend speelden de Emmenaren erg goed. Werper Davey Paulussen had in vier innings met zeven keer 3-slag een belangrijk aandeel in de goede start tegen de HTH en stond geen enkel punt toe. Hij werd daarbij wel geholpen door een sterk spelend outfield waarbij Stefan Mol een prachtige running catch maakte in het rechtsveld. Aanvallend waren de Bedrocks lekker op dreef. In twee inningen was er al een comfortabele 7-0 voorsprong met onder andere goed slagwerk van Melvin Brandjes (uiteindelijk 3 honkslagen uit 3 slagbeurten).

In de derde inning kwam Bedrocks zelfs op 8-0 nadat Harrie van Vondel was binnen geslagen door Erik Eilering die daarmee zijn tweede RBI maakte en uiteindelijk het hele seizoen zonder 3-slag was doorgekomen. Nadat de vierde inning puntloos was verlopen kregen de gasten in de vijfde inning grip met vier punten op het werpen van Paulussen waardoor besloten werd om Melvin Brandjes het karwij af te laten maken. Uiteindelijk was de eindstand 8-5 waardoor een prima derde plek gevierd kon worden.

Junioren

Zaterdag ontvingen de Emmer junioren die een moeizaam seizoen hadden en onderaan staan, nummer 3 op de ranglijst The Knights uit Leek. De eerste inning namen de Leeksters een 0-2 voorsprong maar een hoopvolle 2e inning, met o.a. een 2-honkslag door Romain de Graaf, Melvin Brandjes en Colin Ramakers, bracht de Emmenaren op gelijke hoogte, 6-6. In de 3e inning maakten The Knights 8 runs en Bedrocks slechts 1, 7-14.

De 2 uur durende speeltijd was nog niet verstreken en zo werd onder de goed leidende scheidsrechter Benjamin Houthuijzen aan de 4e inning begonnen waarin Knights 10 runs maakte. Bedrocks gaf nog niet op en `verraste het publiek en coach Albert Ramakers nog met mooie acties. Bedrocks, Junioren-Myrthe-JonkmanZo werd er nog een 2- honkslag gemaakt door Myrthe Jonkman, Colin Ramakers en Roy Lambers. De Bedrocks bleven knokken, maar deze laatste competitiewedstrijd eindigde na 3 uur spelen in 15-24. Ook Yorben Rooy en Davey Paulussen maakten honkslagen en beste slagman aan Bedrocks kant was Remco van Oenen met 3 honkslagen.Bedrocks, Junioren

Aspiranten

De Bedrocks aspiranten gingen zaterdag met één speler te weinig naar Caribe in Groningen voor hun laatste wedstrijd van dit seizoen.De eerste inning ging gelijk op met 3 runs van beide teams. In de volgende 3 inningen wist Bedrocks de stand uit te breiden door mooie honkslagen van o.a. Dylan van Diepen, Alex Uiterwijk Winkel en een mooie homerun van Thimo Czudar.

Door de laatste inning duurde de wedstrijd langer dan 2 uur, maar de aspiranten gingen met een overwinning van 7-18 terug naar Emmen. Een mooie afsluiter van hun seizoen.

Familiesoftbaltoernooi op 21 oktober

Met een Bedrocks familiesoftbaltoernooi op 21 oktober aanstaande op de Meerdijk, komt er een einde aan het Beeball, soft- en honkbalseizoen van de Bedrocks voor 2018.

(Foto’s: Bert Springer)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!