Ziekenhuischeck.nl: Een nieuwe vergelijkingssite voor ziekenhuizen

Er staat een nieuwe vergelijkingswebsite van ziekenhuizen online voor het vergelijken van diverse behandelingen. De patiënt kan nu nog eenvoudiger vergelijken.

duidelijk en overzichtelijk

Vanaf 4 oktober, vandaag, zijn op één website de antwoorden op vragen te vinden zoals: is de opname voor een heupoperatie in ieder ziekenhuis gelijk? Of welk van de ziekenhuizen scoort het beste met een darmoperatie? Dat kan vanaf vandaag op www.ziekenhuischeck.nl , een duidelijke en overzichtelijke website.

koepelorganisatie van ziekenhuizen

De patiënt kan nu nog eenvoudiger de behandelingen in verschillende ziekenhuizen met elkaar vergelijken. Ziekenhuischeck.nl is een initiatief van de koepelorganisatie van ziekenhuizen, de NVZ.

Ook de Treant Zorggroep, waar het Scheper Ziekenhuis in Emmen ook onder valt, is hier bij aangesloten. Op de nieuwe website geven alle ziekenhuizen in Nederland inzicht in hun kwaliteitsgegevens en bieden op deze wijze  waardevolle informatie voor een grote diversiteit aan behandelingen. Ook geeft de website informatie over de samenwerking tussen ziekenhuizen onderling.

Op de nieuwe website staat voor ieder ziekenhuis een rapportcijfer. De Treant Zorggroep heeft op dit moment een 7,5 staan voor hun drie locaties. De ziekenhuizen zijn wettelijk verplicht om de cijfers van hun kwaliteitsindicatoren aan te leveren aan de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en Zorginstituut Nederland.

(Bron: zuidoosthoeker.nl)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!