Aanmelding voor de Oeuvre Cultuurprijs Emmen 2018 kan tot 25 oktober

Jezelf of een organisatie aanmelden voor de Oeuvre Cultuurprijs Emmen 2018 kan tot 25 oktober aanstaande. De prijs is bedoeld voor één of meerdere personen op het culturele of artistieke vlak.

eens per twee jaar

Vrijdag 4 januari 2019 wordt de Cultuurprijs Emmen uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Emmen in het Atlas Theater. Deze oeuvreprijs wordt eens per twee jaar uitgereikt en is bedoeld voor één of meerdere personen die op het culturele of artistieke vlak hun sporen hebben verdiend.

Naast personen kunnen ook verenigingen of instellingen worden genomineerd. Voorwaarde is dat er een sterke culturele binding is met de gemeente Emmen. De winnaar ontvangt een kunstwerk en een geldbedrag van € 1.000,-. Organisator van de Cultuurprijs is De Bibliotheek Emmen.

Aanmelden

Kent u iemand of een organisatie die voor deze prijs in aanmerking komt? Alle inwoners van de gemeente Emmen kunnen of  kunstenaars of organisaties voordragen voor deze prijs.

Aanmelden kan tot 25 oktober via:
– het aanmeldingsformulier op www.bibliotheekemmen.nl/cultuurprijs
(Op deze website vindt u ook het reglement, met daarin de voorwaarden en criteria.)
– of stuur een gemotiveerde voordracht met vermelding van uw naam en adres naar cultuurprijs@bibliotheekemmen.nl, of
– of stuur een gemotiveerde voordracht met vermelding van uw naam en adres naar: Bibliotheek Emmen, Noorderplein 101, 7811 MG Emmen.

Jury

De jury bestaat uit schrijver en beeldend kunstenaar Peter Veen, Bibian Welbergen namens De Kunstbeweging, kunstenaar Karin Siebring en onafhankelijk voorzitter Hans ten Cate.

Deze juryleden maken een selectie uit de aanmeldingen waarop vervolgens gestemd kan worden vanaf 23 november via de website van de Bibliotheek Emmen. De publieks- en jurystemmen bepalen uiteindelijk aan wie de Oeuvre Cultuurprijs Emmen 2018 uitgereikt wordt.

(Foto:  klazienaveenlokaal.nl: Isa Zwart, winnares 2016)