Volleybalsters Hake Tjoba zetten Klazienaveen op de kaart!

Het lijkt nog niet helemaal doorgedrongen in Klazienaveen, maar de volleybalsters van Hake Tjoba beginnen aan hun tweede seizoen in de landelijke eerste divisie! Een unieke prestatie zegt trainer/coach Tjarko Muis.

Unieke situatie

Hiermee zetten de Klazienaveense volleybal dames een absoluut unieke prestatie neer voor het als sportdorp bekend staande Klazienaveen. Ondanks dat het volleybal inj Klazienaveen op een veel hoger niveau wordt beoefend dan bijvoorbeeld de plaatselijke voetbal, lijken de inwoners en het bedrijfsleven van Klazienaveen nog niet helemaal op de hoogte van deze unieke situatie in hun woonplaats.

Trainer/coach Tjarko Muis die voor dit seizoen is aangetrokken: “Klazienaveen zou deze unieke prestatie natuurlijk massaal moeten omarmen! Met de publieke belangstelling liggen er gouden kansen voor het bedrijfsleven om hun maatschappelijke betrokkenheid te tonen. Er liggen dus enorm veel kansen voor het bedrijfsleven om zich te onderscheiden door eens iets anders te doen dan een standaard reclamebord bij de voetbal. Het verbaast me dat er nog zo weinig gebruik van is gemaakt door de lokale middenstand.”

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor Hake van de plaatselijke specialist in slaapcomfort zag bijtijds de potentie van de plaatselijke volleybal en heeft zich al stevig weten te verbinden aan de club die met het eerste damesteam over een absoluut vlaggenschip beschikt.

Publiek

Met een aantal nieuwe speelsters, een nieuwe trainer en een nieuwe speelstijl heeft het eerste damesteam een aantal wijzigingen ondergaan die tijd kosten om tot resultaat te leiden. Gedurende die ontwikkeling hoopt Hake Tjoba dat Klazienaveen zich van haar beste kant laat zien en massaal naar de lokale  sporthal De Zon zal komen om de dames vanaf de tribune te ondersteunen en om met elkaar iets unieks te creëren.

Talenten

Het team bestaat uit een aantal ervaren speelsters die hun sporen al verdiend hebben en een aantal jonge talenten. Trainer/coach Muis vertelt enthousiast over zijn team: “We hebben een aantal jonge talenten weten toe te voegen aan het team. Speelsters van o.a. 15, 16 en 17 jaar die dagelijks trainen op de sportopleiding CSE en op Papendal bij de nationale selectie die bij ons hun kunsten zullen laten zien en zich verder zullen ontwikkelen. Absoluut een aanrader voor Klazienaveen om deze ontwikkeling vanaf de tribune te komen bekijken en ondersteunen.”

Competitie

De competitie begint op 22 september met een uitwedstrijd in Rossum. De week erna staat de eerste thuiswedstrijd op het programma.
Op deze zaterdag 29 september ontvangt Hake Tjoba tegenstander Dynamo Tubbergen om om 18.00 uur in sporthal De Zon. Muis doet daarvoor een oproep aan alle inwoners van Klazienaveen: “Omarm en ondersteun dit geweldige team in deze unieke prestatie en kom massaal naar de sporthal. Toeters, bellen en trommels mee, laten we er iets moois van gaan maken!” zegt trainer/coach Tjarko Muis van de damesselectie Hake Tjoba.