Bedrocks Heren 2 nemen punten mee naar huis

Het Heren 2 team van de Bedrocks nemen de punten mee naar huis. Het Heren 1 team zat vol goede moed, maar na veel fouten werd het een dramatische nederlaag.

Heren 2

Het tweede heren honkbalteam speelde zondag tegen hekkensluiter Cubs in Hardenberg. In de eerste innig kwam Bedrocks al snel op een 0-1 voorsprong maar werper Melvin Brandjes kon in het 2e deel van de inning niet voorkomen dat Cubs langszij kwam. Bedrocks, honkbal, heren 2

Maar Brandjes maakte met twee keer drie-slag snel een einde aan de dreiging. Vervolgens kwam Bedrocks in de tweede inning niet tot scoren. In de gelijkmakende slagbeurt liep Cubs verder uit waarna Davey Paulussen de heuvel op mocht om de schade verder te beperken. In de derde inning was het Paulussen zelf die drie mensen over de thuisplaat bracht door een mooie tweehonkslag in het rechtsveld.

Beide teams scoorden in de vierde inning nog een punt. De vijfde inning was voor Bedrocks het productiefst met maar liefst vijf punten. Opvallend is dat zes van de tien punten van Bedrocks door de onderste vier mensen van de slaglijst zijn gemaakt met zelfs drie punten door Erik Többen. Met de eindstand 5-10 gingen de punten mee naar Emmen.

Heren 1

Op zondagochtend in de auto naar Hengelo (O) zat de sfeer er bij Bedrocks Heren 1 nog goed in. In Hengelo stond de wedstrijd tegen Giants, de voorlaatste in de competitie op het programma. De Bedrocks, die laatste staan op de ranglijst in de 2e klasse, hadden de thuiswedstrijd met slechts één punt verschil verloren.Bedrocks, honkbal, heren 1

Nu zouden de 1e punten dan eindelijk worden binnen gehaald. Niets bleek minder waar, en na 1 inning zakte de moed al aardig in de schoenen van de Emmenaren. Waar het precies aan lag is moeilijk aan te duiden, maar bijna iedereen zal zijn slechtste dag van het seizoen hebben gehad. Fout na fout werd gemaakt op elk vlak, en aanvallend kon de Bedrocks helaas ook niet van zich laten horen.Bedrocks, honkbal, heren 1

In de eerste inning moest startend werper Max Kamp al worden gewisseld. Halverwege de wedstrijd kon hij zelfs helemaal niet verder spelen. Door nog wat blessureleed en een aantal wissels kon halverwege de wedstrijd helaas met nog maar 8 man worden gespeeld in plaats van de benodigde 9. Al met al een dag om snel te vergeten met deze dramatische mega 38-1 nederlaag.

Programma Meerdijk
Zaterdag 15 september: 14.30 uur Junioren-Caribe Groningen.
Zondag 16  september:
11.00 uur Heren 2 – Caps Hoogeveen
14.30 uur Heren 1 – Red Caps Leusden

(Foto’s: Heren 2 Erik Eilering, Heren 1 Bert Springer)