Slagboom grenskantoor Zwartemeer tijdelijk teruggeplaatst

De oude grensovergang van Zwartemeer is dit weekend weer tijdelijk in gebruik tijdens de Open Monumenten dagen! Wethouder Jisse Otter verrichtte de openingshandeling.

De officiële opening van de expositie vond afgelopen vrijdagavond 7 september plaats, kort nadat wethouder Jisse Otter de officiële openingshandeling, het omhoog bewegen van de (tijdelijk) teruggeplaatste slagboom, verrichtte onder het toezicht van enkele tientallen genodigden.

Grenskantoor Zwartemeer 2018
Vier drijvende krachten achter de organisatie; van links naar rechts: Henry Wittendorp, Herman Lubbers, Herman Gerth en Jan Wanders.
Grenskantooer Zwartemeer 2018
De slagboom omhoog duwen is blijkbaar eenvoudiger als het weer veilig vast zetten.
Grenskantoor Zwartemeer 2018
Enkele  grensrijders moesten even geïnformeerd worden over wat er nu werkelijk aan de hand was.


Grenskantoor Zwartemeer 2018 Grenskantoor Zwartemeer 2018
Grenskantoor Zwartemeer 2018

zaterdag en zondag

Dit weekend, vanaf zaterdag 8 tot en met zondag 9 september, is het voormalige grenskantoor weer tijdelijk in zijn oude hoedanigheid als grenscontrolestation in ere hersteld. Het voormalige uit 1904 stammende monumentale grenskantoor aan de Eemslandweg in Zwartemeer deed dienst tot eind  jaren ’70.

Openingstijden

Op zaterdag 8 en zondag 9 september kunnen bezoekers vanaf 10.00 uur tot 16.00 het douanekantoor van buiten en deels van binnen bekijken. De toegang is gratis.

Wat: tentoonstelling met oude tijden herleven
Wanneer: 7 september opening vanaf 19.30 uur, 8 en 9 september van 10.00 – 16.00 uur
Waar:  voormalige grenskantoor Eemslandweg 133, Zwartemeer