Vijfde editie Folk op Erica was gezellig muziekfeest

De vijfde editie van Folk op Erica was een succes. Geholpen door het mooie weer op zondag 26 augustus, werd het opnieuw een gezellig muziekfeestje.

vaste presentator Jan Dijkhuizen

Opnieuw trakteerde de vaste presentator en vriend van Stichting De Mammoet Jan Dijkhuizen het publiek. Niet alleen met zijn vakkundige presentatie, maar trapte de dag muzikaal af met een akoestische set, waarmee het thema van de dag duidelijk werd : ONTHAASTEN….Folk op Erica 2018

waar muziekfestijn

Sister Sister, de muzikale zusjes Hendriks uit Emmer-Compascuum en Emmen, namen het publiek mee langs Rock, Country, Pop en een aantal meezingers om vervolgens het stokje over te geven aan Get Easy.Folk op Erica 2018

Dit Easy Listening en Folk trio uit Emmen gaf aan bekende nummers een eigen draai met mooie meerstemmige zang van de twee zangeressen. De afsluiter van de dag was oude bekende Ohio. Deze Rootsband speelde voor de tweede keer op Folk op Erica. De edities waarin ze niet optreden, komen ze gezellig als publiek langs! Wat moet je er verder van zeggen? Folk op Erica 2018Ohio is gewoon altijd goed! Met de mooie Americana songs is het een feest van herkenning voor het publiek, een waar muziekfestijn!

Scouting Erica

Dit jaar was er door de Scouting Erica ook een Kalm An Weide gemaakt. Deze deed naast het “onthaasten” ook dienst als tweede podium; Tijdens de soundchecks op het hoofdpodium werden hier mooie mimi-concertjes gegeven.Folk op Erica 2018

Rianne en Fernand uit Klazienaveen

Allereerst Rianne en Fernand met een paar prachtige covers. Later ging de nieuwe muzieksensatie uit Klazienaveen los op dit kleine podium. Ze pakten met hun Rocknummers de aandacht van het publiek stevig vast en lieten het niet meer los. Iedereen was het er over eens: Deze band staat volgend jaar op het hoofdpodium van Folk op Erica!

Om kwart over zeven was deze editie van Folk op Erica officieel succesvol afgerond, met een grote dank aan de zeer gunstig gestemde weergoden….

(Foto’s: Marielle Hensums)