Zesde Shantykorenfestival Emmer-Compascuum in trek

Het inmiddels alweer zesde Shantykorenfestival Emmer-Compascuum is in trek bij de merendeels wat oudere bezoekers. Enkele duizenden kwamen op het festival af.

zesde shantykorenfestival

In Emmer-Compascuum wordt al sinds 2012 het Shantykorenfestival door de plaatselijke ‘De Rundezangers’ georganiseerd. Afgelopen zaterdagmiddag 18 augustus was het muzikale festival opnieuw goed in trek bij de toch merendeels, toch wat oudere bezoekers. Zesde Shantykorenfestival 2018 Zesde Shantykorenfestival 2018

Je zag (helaas) maar weinig jongeren. Met uitzondering van het piratenkoor de Sjompiesingers afkomstig uit Gramsbergen, dat uit wat meer jongeren bestond. De andere deelnemende shantykoren waren naast  het organiserende De Rundezangers (Emmer-Compascuum): Shantychor-Loxstedt (Dld), Pekeler-Plus (Nieuwe Pekela), Compas (Emmer-Compascuum) en de Eemslander Shanty’s (Klazienaveen).Zesde Shantykorenfestival 2018

goede organisatie

De organisatie heeft zichzelf opnieuw overtroffen met een goede bezetting in een middagvullend programma. Het was compleet met een markt- en vlooien markt tot en met de verkeersregelaars die de nodige moeite deden om de voetgangers veilig over te laten steken tussen de drie podiums. Zesde Shantykorenfestival 2018Dat het niet door iedere bezoeker gewaardeerd werd, was duidelijk. Een enkeling stak zomaar over zonder dat het sein veilig gegeven was, en negeerde bewust de aanwijzingen van de verkeersregelaar. Deze verkeersregelaars zijn er speciaal voor u! Om ook uw veiligheid tijdens dit soort evenementen te waarborgen!

error: De inhoud van deze website is beschermd !!