Topdrukte in Veenpark op één na laatste Compascumer Dag

Vandaag was het een topdrukte in het bekende Veenpark in Barger Compascuum. Van heinde en verre kwamen de bezoekers een bezoek brengen aan het park tijdens de op één na laatste Compascumer Dagen van 2018.

laatste dag: morgen donderdag 16 augustus

Het is inmiddels alweer de laatste week waarin de Compascumer Dagen in het Veenpark van Barger Compascuum gehouden worden. Morgen, donderdag 16 augustus is het alweer de laatste uit de reeks van woensdagen en donderdagen dat het evenement gehouden wordt. De laatste dag van de Compascumer Dagen van 2018, waarbij er veel vrijwilligers klaar staan voor de duizenden bezoekers.Veenpark 2018 compascumer dagen

levendig

Het Veenpark stonde de afgelopen weken bol van de activiteiten in het teken van de Compascumer Dagen. De hitte was de afgelopen weken wel een spelbreker en lieten de Compascumer Dagen geen hoge bezoekersaantallen zien. Echter vandaag woensdag 15 augustus maakte alles weer goed. Met een temperatuur van 22 tot 25 graden, droog met een lichte bewolking, met af en toe zon, maakte het tot de ideale weersomstandigheden om het park met een bezoek te vereren. De parkeerplaatsen waren uitzonderlijk goed bezet!

Het prachtige Veenpark komt tijdens dit evenement weer helemaal tot leven. Dorpen en buurtschappen zijn levendig: de ‘bewoners’ zijn aan het werk, zoals o.a. de houtzager, smid, slager, klompenmaker, bakker, boer, veehouder noem maar op.Veenpark 2018 compascumer dagen

Alles wordt natuurlijk goed in de gaten gehouden door de veldwachter. Maar dan zijn er ook de pastoor en de kapelaan die een oogje in het zeil houden voor het welzijn van de gemeenschap. Dit en nog veel meer wordt georganiseerd in het Veenpark in samenwerking met de historische vereniging ’t Aole Compas. Veenpark 2018 compascumer dagenVeenpark 2018 compascumer dagen

Tot morgen!
error: De inhoud van deze website is beschermd !!